TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Tarım Alanında İşbirliği Toplantısı Yapıldı
8 Mayıs 2015 Cuma
08.05.2015

TR72 Bölgesinde önemli bir ekonomik faaliyet olan tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için sektörle doğrudan ilgili kurumlar Orta Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 7 Nisan 2015 tarihinde Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde bir araya gelerek kurumlar arası işbirliği olanaklarını değerlendirdiler.

Toplantıya, Ajans Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan KAYACAN, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin ÖZDEMİR, TKDK Sivas İl Koordinatörü V. Halis ÖZTÜRK, TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim TÜRKER ve kurumların ilgili personelleri katılım sağladı.

Toplantıda, TR72 Bölgesinde yer alan illerin ortak paydasının ve gerçeğinin tarım olduğu belirtilerek, Bölge düzeyinde işbirliği hususunda fikir birliğine varıldı.

İşbirliğinin sürdürülebilir bir temelde yürütülmesi amacıyla toplantıların düzenli aralıklarla sürdürülmesi ve bu amaçla, bir sonraki toplantının 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Yozgat’ta gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.