TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Tematik ORAN Buluşmaları Yatırımcı Kuruluşlarla Yapılan Toplantı ile Devam Etti
21 Nisan 2016 Perşembe
 20.04.2016

ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Tematik Buluşmaları Yatırımcı Kuruluşlarla yapılan toplantı ile devam etti. Toplantıya Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail KAYA, TCDD 4. Bölge Müdürü Ahmet ŞENER, DHMİ Nuri Demirağ Havaalanı Müdürü Ebubekir TAŞSETEN, TKDK İl Koordinatörü Muhammed Ali GENÇ ve KOSGEB Uzmanı Yılmaz Mert katıldı.

Toplantıda, TCDD Bölge Müdürü Ahmet ŞENER hızlı trenin Sivas’a etkisini ve kalkınmadaki rolünü vurguladı. Modern toplumların en büyük gereklerinden olan hızlı trenin Sivas’a etkilerinin analizinin yapılması gündeme geldi. Havaalanı Müdürü Ebubekir TAŞSETEN, şehrin tanıtımı için havaalanının VİP bölümünde ORAN tanıtım ve sektör materyallerine yer verebileceğini belirtti. DSİ Bölge Müdürü İsmail KAYA bölgenin sulu tarıma uyum sağlaması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Tarım ve hayvancılığın hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten TKDK il koordinatörü, göçe rağmen bu alanlarda çalışacak işgücüne her zaman ihtiyacın olduğunu vurguladı. Modern tarım ve hayvancılık metotlarıyla verimin artırılacağı, bölgenin bu potansiyelinin ön plana çıkacağı konusunda hem fikir olundu.

Ajans çalışmaları ve bölgedeki kalkınma politikaları hakkında katılımcılara bilgi veren Genel Sekreter Kamil TAŞCI, bölgedeki tüm kamu kurumlarıyla yakından çalışmak gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, bu toplantıların devam edeceğini; koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirileceğini belirtti.