TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Kamu Kurumlarının Proje Yazma Kapasitesi ORAN ile Güçleniyor
2 Aralık 2016 Cuma
 02.12.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ORAN Akademi ve Sivas Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinasyonunda organize edilen Proje Döngü Yönetimi (PCM) Eğitimleri Kasım ayı içerisinde tamamlandı.7- 26 Kasım 2016 tarihleri arasında 9 gruba yönelik düzenlenen eğitimlerin her biri 3 gün sürdü. Sivas merkezde dört, Suşehri, Kangal, Zara, Yıldızeli ve Şarkışla ilçelerinde birer adet eğitim düzenlendi.

PCM Eğitimlerine Sivas Belediyesi, Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, OSB Müdürlüğü, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sivas Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyelerinde görevli 192 adet personel katıldı.

Eğitim açılışında kursiyerlere seslenen ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Davut GÜL, “Konu iyi tespit edilirse iyi proje mutlaka finansmanını bulur. Hibe veren birden fazla kuruluş var. İyi bir projeniz varsa mutlaka geçer. Eğer proje yazabiliyorsanız, proje konusunda tecrübeniz varsa çalıştığınız mesai arkadaşlarınızdan bir adım öndesiniz. Biz sizlerle beraber Sivas’ın kurumsal kapasitesini, proje yazma kapasitesini yükseltmek istiyoruz. Size bizim ihtiyacımız var. Bu eğitimi de bundan dolayı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ORAN Akademi eğitim destekleri sona ermiş olup, eğitim faaliyetleri 2017 yılından itibaren Teknik Destek Programı vasıtasıyla desteklenecektir.