TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İş Geliştirme Merkezi Yükselmeye Devam Ediyor
26 Ocak 2017 Perşembe
 26.01.2017

IPA I döneminde, otoritesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) faaliyetleri Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Sivas’a yaklaşık 7,2 milyon Avro hibe çekilmesine vasıta olan proje dört ana bileşen altında devam etmektedir. İnşaat, Müşavirlik, Teknik Yardım ve Tedarik bileşenlerinin tüm faaliyetleri Sivas Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda sürdürülmektedir.

İşletme yönetiminde Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bulunan Sivas İŞGEM’ in içerisinde yer alacak 35 adet İşliğin yüksek katma değerli yatırımlara ev sahipliği yapması beklenmektedir.

İnşaat ve müşavirlik bileşenleri 6 aydır faaliyetlerine devam etmektedir. İnşaatın Ağustos-Eylül 2017’de tamamlanması beklenmektedir.

Teknik Yardım bileşeni kapsamında yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan Teknik Yardım Heyeti analiz, anket, eğitim ve teknik inceleme faaliyetleri ile hem Sivas’taki KOBİ’lerin mevcut durumunu değerlendirerek onların geleceklerine yön vermeye çalışacak hem de söz konusu desteklerle kurumsal kapasitelerinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas İŞGEM’in inşaatında incelemelerde bulunarak, OSB'de yer alan Sivas İŞGEM'in 10 bin metrekare alana kurulacağını, içerisinde 150 kişilik konferans salonu, eğitim salonu, bilgisayar salonu, toplantı salonu, görüşme odaları yönetim odaları ile lokanta bulunacağını ve bu merkezin şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkılar sağlayacağını vurguladı.