TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İl Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı
24 Ağustos 2010 Salı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Sivas İl Kalkınma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Sivas GZFT Analizi il kalkınma kurulu üyelerinin aktif katılımıyla yapılarak, mevcut durum ortaya çıkartıldı.

 

Toplantı öncesinde açılış konuşması yapan ORAN Genel Sekreteri Dr. H.  Mustafa PALANCIOĞLU ajansın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sıtkı İLKAY GZFT Analizi hakkında kurul üyelerine sunum yaptı. Katılımcılardan Sivas'ın güçlü yönlerini belirtmeleri istenmiş olup kurul üyeleri önem sırasına göre ilk beş maddeye oy vermişlerdir. Sırayla zayıf yönler, fırsatlar ve tehditlerde belirlenerek oylanmıştır. Mevcut durumun belirlenmesinin ardından önemli maddelerden birkaçının analizi yapılarak toplantı bitirilmiştir.

Öte yandan, ORAN Kalkınma Ajansımız, ilimizde Tarım-Hayvancılık-Gıda-Madencilik ve Enerji konularında sektörel analiz toplantısı yapacak. 23 Ağustos Pazartesi günü Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilecek çalıştaylarda bölgenin kalkınması ve stratejik kalkınma ürünlerinin geliştirilmesi için Tarım-Hayvancılık-Gıda-Madencilik ve Enerji sektörlerinin mevcut durumunun, potansiyellerinin, kaynaklarının tespit edilerek bölgesel gelişmeye katkıda bulunması hedefleniyor. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Sektörleri Çalıştayı 10.00-13.00, Madencilik, Enerji Sektörleri Çalıştayı 10.30-13.30'da yapılacak. Çalıştaylara sektörle ilgili il müdürlükleri, Meslek odaları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri ile işletme sahipleri katılacak.