TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

RUŞEYM İLE BÜTÜN TÜRKİYE KAZANACAK
10 Ağustos 2015 Pazartesi
10.08.2015

2015 Yılı Mali Destek Programlarında hibe desteği almaya hak kazanan Ay-Ser Bak firmasına projesi kapsamında ilk izleme ziyareti gerçekleştirildi. Firma yetkilerinden Gazi SONKUR ile görüşen Ajans uzmanları proje uygulama süreci ve faaliyetleri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Proje ile buğdayın özü niteliğindeki rüşeymin işletmedeki üretim süreçlerinde kepeğin içerisinden ayrılarak halkın kullanımına sunulması amaçlanıyor.

Buğdayın özü aynı zamanda tohumu olan rüşeym, mineral ve vitamin açısından zengin bir yapıya sahip olup özellikle bitkisel kökenli E ve B grubu vitaminlerinin de kaynağıdır. İnsan vücudundaki hücre zarının sağlamlığını artırarak bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanser için de önleyici olan rüşeymin içeriğinde yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır.

Bir ton buğday içerisinde ortalama 3 kilogram olan rüşeymin, beyaz ekmek içerisindeki hak ettiği yerini yeniden alabilmesi için projesini hazırlayan firma Kalkınma Ajansının da desteği ile önemli bir misyonu üstlenmiş oldu.