TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Prof Dr. Haluk DEDA ORAN ile Yatırımda Atağa Geçti
6 Ekim 2015 Salı
06.10.2015

2.5 m/s kadar az olan rüzgar hızında bile elektrik üretebilen, yüksek rüzgar hızlarına da dirençli olan Yücel Hökelek tarafından tasarlanmış tribünler üretimine başlayan ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler üretimi yapan ünlü bilim adamı ve yatırımcı Haluk DEDA Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinasyonunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞÇI, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bozok Üniversitesi Rektörü Salih KARACA olmak üzere İŞKUR İl Müdürlüğü, Yozgat OSB Müdürlüğü, Yozgat TSO, Bozok Teknopark, Tarım İl Müdürlüğü, Yozgat KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü temsilcileri ile Yozgat’ta bir araya geldi.

Yozgat OSB’de çift kanatlı tribün imalatı için örnek imalat ile üretime start veren Prof. Dr. Haluk DEDA tesiste katılımcılara iş takvimi hakkında bilgiler verdi.

Heyet OSB ziyaretinden sonra Sarıkaya’da yer alan 100 dönümde gerçekleşen tıbbi aromatik bitkiler çiftliğine geçerek saha ziyaretinde bulundu. Ekinezya, kekik, yaban nane, adaçayı gibi bitkilerin üretiminin yapıldığı çiftlikte kurutma tesisi de yer almaktadır. Saha ziyaretinde bu bitkilerin üretiminin yaygınlaştırılması adına sağlanabilecek işbirlikleri üzerinde konuşuldu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ “Prof Dr. Haluk DEDA hocamızla Temmuz ayında aynı kurumlarla bir sunum organizasyonu yapmıştık, ve o gün 2. aşama olarak saha ziyareti yapma kararı almıştık, bugün bunu gerçekleştirdik. Yozgat’ta yatırımcılara destek veren kurumlar mesai mefhumu gözetmeden Yozgat için çalışıyor. Bu birlikteliğin bölge içinde örnek gösterilebilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Hepsi ayrı ayrı değerli olan kurum müdür ve temsilcilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Yozgat’a özel bir önem veren Ajans Genel Sekreterimiz Kamil TAŞÇI’ya ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Bozok Üniversitesi Rektörü Salih KARACA’ya gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.