TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
31 Ekim 2019 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yozgat Valisi Kadir Çakır, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Kayseri TO Başkanı Ömer Gülsoy, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan; “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri, Sivas ve Yozgat illerimizin endüstriyel, sosyal ve kültürel kalkınmasına ivme katmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda Ajans tarafından 2010 yılından bugüne kadar 20 mali destek programı, 8 fizibilite-doğrudan faaliyet destek programı, 8 teknik destek programı ve 2 güdümlü proje destek programı yürütülmüştür. Bu programlara toplam 2.704 adet başvuru yapılmış ve 748 proje destek almaya hak kazanmıştır. Destek almaya hak kazanan projelerin başvuru sahipleri ile 275,32 Milyon TL yatırım değerinde destek sözleşmesi imzalanarak Ajans tarafından 141,85 Milyon TL’lik destek sözleşmeye bağlanmıştır. Ayrıca, “Yozgat Modern Hayvan Hastanesi” güdümlü projesi için önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak olup bu projeye Ajans tarafından 9 milyon TL’lik destek verilecektir. “ Sivas İnovasyon Merkezi” güdümlü projesi ile 4,5 milyon TL, “Sivas Kangal Köpeği üretim, Eğitim ve Satış Merkezi” güdümlü projesi ile de 5,5 milyon TL destek verilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yine güdümlü proje olarak “ Kayseri Verimlilik Koordinasyon Ofisi” projesi ile de Ajans tarafından 3 milyon TL civarı bir desteğin verilmesi planlanmaktadır.” dedi.


Ayhan; “Cazibe merkezleri destekleme programı kapsamında “Sivas Kale Projesi” için 10 milyon TL, “Sanayi Mektebi Şehir ve Kent Müzesi” projesi için de 10 milyon TL destek olunmaktadır. AB projesi kapsamında “ Sivas İŞGEM” projesi için de Ajans öncülüğünde 7,1 milyon Avro destek alınmış ve İŞGEM hizmete açılmış ve tam dolulukla faaliyetlerini sürdürmektedir. Tüm bu destekler ile Ajansımız Bölge illerimizin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 230 milyon TL’den fazla bir meblağı destek olarak vermiş olacaktır. Bunların dışında başta SODES olmak üzere yeni projeler için de çalışmalar devam etmektedir.” şeklinde konuştu.


Ajans Çalışma Programı hakkında da bilgi veren Ayhan; “ORAN olarak 2020 yılı çalışma programı hazırlıkları devam etmekte olup Ajansımızın 3 alanda çalışmalarını yoğunlaştırması planlanmaktadır; “Sanayide kurumsal dönüşüm ve verimlilik”, “Sosyal inovasyon odaklı Kadın İstihdamı” ve “alternatif turizm imkânlarının geliştirilmesi”. Bu 3 alanda gerek ajans faaliyetleri gerek mali destekler yoğunlaşacak olup Bölge illerimizin kalkınması için daha odaklı bir çalışma planı oluşturulacaktır.” dedi.


Son olarak, “Erciyes Teknopark ve ORAN işbirliği ile bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan “ Benim İşim Girişim” yarışmasını Bölgesel olarak yapmayı ve Sivas ve Yozgat illerimizden de yapılan başvuruları artırmayı amaçlıyoruz. Bu yarışma ile özellikle üniversite öğrencilerinin teknoloji tabanlı iş fikirlerinin prototip yapma ve sahaya sunma avantajlarından faydalanmasını ve yarışmaya rağbet göstermelerini bekliyoruz. 3. Dönem başvuruları bu hafta itibarı ile başlamış olup 25 Kasım tarihine kadar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

GÖRSELLER