TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de Gerçekleşti.
27 Ağustos 2020 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2020 Yılı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yozgat Valisi Ziya POLAT başkanlığında Kayseri de gerçekleştirildi.


Toplantıya; Kayseri Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Sivas Valisi Salih AYHAN, KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN,Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Hakan AKKAŞ, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı İskender NAZLI, Sivas Ticaret Odası Başkanı Mustafa EKEN, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ ve Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ katıldı.


Toplantı öncesi gerçekleşen basın toplantısında konuşan Yozgat ValisiZiya POLAT “Bugün görüşeceğimiz konuların başında Ajansın 2021 yılı çalışma programı ve bütçesi yer alacaktır. Bilindiği üzere Kalkınma Ajansları sonuç odaklı program (SOP) odaklı yıllık çalışma programları hazırlamakta ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletmektedir. 2020 yılında başladığımız 3 ayrı sonuç odaklı Program’ın 2021 yılında da devam etmesi yönünde Yönetim kurulumuzda görüş alışverişi yapılacak” dedi.


Ajans tarafından 2020 yılı fizibilite desteği ağustos ayı başı itibarıyla ilan edildiğini kaydeden Vali Polat, “Bu program ile kar amacı gütmeyen kurumların başvuru sahibi olacağı, bölge illerimizde yapılması planlanan ve Ajans Çalışma Programı ile uyumlu fizibilite tekliflerini % 75 oranında desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.


Polat; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Yozgat, Sivas ve Kayseri illerimize yönelik, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında ise Sivas ilimize yönelik proje önerileri geçtiğimiz aylarda Bakanlığa iletilmişti. CMDP kapsamında Sivas ilinde 2 projenin fikri onaylanmış olup eylül ayı içinde fizibiliteleri Bakanlığımıza iletilecektir. Onaylanan projeler; Sivas Bilim ve Teknoloji üniversitesinin “İleri Alaşımlar Araştırma ve Üretim Merkezi” isimli projesi ile azami 6 milyon TL bütçeli bir eklemeli imalat tesisinin kurulması planlanmaktadır. Diğer proje ile de Gemerek OSB’nin elektrik altyapı işleri için azami 1,5 milyon TL destek verilecektir.” İfadelerini kullandı.


SOGEP kapsamında ise kırsal kalkınmaya destek verilmeye devam edildiğini aktaran Vali Polat, “Kayseri ilinden Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Tarım Anneleri Ev’leniyor” isimli projesi ile 1.080.000 TL bütçeli mevsimlik tarım işçileri için sosyal alanlar yapılacaktır. Sivas ilinden Şarkışla Cemel Belediyesi’nin “CEM UN Unlu Mamuller” isimli projesi 1,5 milyon TL bütçe ile unlu mamuller tesisi kurulacak ve beldedeki kadınlar için istihdam oluşturulacaktır. Yozgat ilinden ise Çandır Belediyesinin “Çandırda Tüketen Değil Mantar Üreten Eller” projesi 1,3 milyon TL bütçe ile ilçede istihdam oluşturmak adına kültür mantarı üretim tesisi kuracaktır. Bugün görüşeceğimiz konulardan bir tanesi Sivas OSB’nin geçen seneden beri devam eden “İnovasyon Merkezi” güdümlü projesinin başvurusudur. Yönetim Kurulumuz da onayladıktan sonra eylül ayı içerisinde Ajans ve Sivas OSB arasında sözleşme imzalanacak ve proje başlayacaktır. Proje ile 4 milyon TL bütçeli dijital dönüşüm merkezi, tasarım merkezi ve dış ticaret istihbarat merkezi Sivaslı firmalarımızın hizmetine sunulacaktır.


Ayrıca, daha önce Ajansımız tarafından desteklenmesi uygun görülen Erciyes Bisiklet yarışları da 3 eylül tarihi itibarıyla başlayacaktır. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Erciyes A.Ş. ve Erciyes Yüksek İrtifa Spor ve Turizm Derneği koordinasyonunda genellikle şehir merkezine uzak mekanlarda düzenlenecek olan ve Covid-19 pandemi sürecinden dolayı yoğun önlemlerin alınacağı, Dünya ve Türkiye Bisiklet Federasyonu onaylı yarışlara; Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Çin, Belarus, ABD, İran ve Belçika’dan 200’ün üzerinde yarışmacının gelmesi beklenmektedir. Erciyes'in tanıtımı ve yaz sezonunda da sporcular tarafından tercih edilmesi için yarışların büyük önem arz edeceği düşünülmektedir. Tüm projelerin ve Ajansımızın çalışmalarının Bölge illerimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim. dedi.


GÖRSELLER