TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
12 Haziran 2014 Perşembe
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2014 Yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu, 10 Haziran 2014 Salı günü Yozgat Belediyesi, Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde 76 üyenin katılımıyla toplandı. Yozgat İmalat Sanayi temasıyla toplanan 2014 yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısının diğer gündem maddelerini, 2013 Yılı Ajans Faaliyetleri, Kalkınma Kurulu Kâtip Üyelerinin Seçimi, ORAN 2015-2020 Dönemi Stratejik Planı, 2014 Yılı ORAN Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Programlarının Tanıtımı, İklim Değişikliği ve Etkileri Konusunda Bilgilendirme ve Kalkınma Kurulu İyi Uygulama Örnekleri Ziyaretleri oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk KOCACIK ve Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yozgat Valisi Abdülkadir YAZICI’nın açılış konuşmalarıyla toplantı başladı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk KOCACIK, konuşmalarında, Ajans kalkınma kurullarının, Ajansların danışma organı olduğuna vurgu yaptı ve üyelerden TR72 Bölgesinin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine ilişkin önerilerini sunmalarının önemini dile getirdi.




Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili  ve Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI konuşmasında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı vasıtasıyla Yozgat için Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı ve Yozgat İmalat Sanayi Raporu olmak üzere iki önemli çalışma yapıldığına dikkat çekti. YAZICI, bu süreçte bölgedeki tüm aktörlerin bölgesel kalkınma sürecine destek olması ve işbirliği içinde ellerinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini belirtti.


YAZICI, konuşmasının ardından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı kurucu Genel Sekreteri ve Talas Belediye Başkanı Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU’na, TR72 Bölgesinin (Kayseri, Sivas ve Yozgat) kalkınmasına sağladığı katkı ve Ajansa hizmetlerinden ötürü Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk KOCACIK’la birlikte plaketini takdim etti. Sayın PALANCIOĞLU, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın kuruluşundan bu yana bölgeye hizmet ettiğini, yeni görevinde de yine bölge için aynı kararlılık ve inançla bölge hizmetlerini sürdüreceğini belirtti.


AJANS Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI tarafından 2014 Yılı Ajans faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. GAVGACI, Ajans’ın 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen yetki ile TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planını hazırlayarak, Kalkınma Bakanlığı’na onay için sunduğunu belirtti. Sayın GAVGACI, plan hazırlıkları dışında, Ajans’ın 2013 yılında TR72 Bölgesinin gelişmesi yolunda sağladığı mali ve teknik destekleri, araştırma ve yürüttüğü fizibilite çalışmaları ve bölge paydaşları arasındaki koordinasyon faaliyetleri, yatırımcıları çekmek için sağladığı danışmanlık ve takip işleri ve Ajans denetimleriyle ilgili üyelere bilgi sundu.


Toplantı programı, sırasıyla ORAN 2015-2020 Dönemi Stratejik Planı anket uygulaması, 2014 Yılı ORAN Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Programlarının Tanıtımı, İklim Değişikliği ve Etkileri Konusunda Bilgilendirme ve Kalkınma Kurulu İyi Uygulama Örnekleri Ziyaretlerinin sunumu ile devam etti.

Sunumların ardından, Kalkınma Kurulu Kâtip Üyelerinin Seçimine geçildi. Aday gösterilen Kalkınma Kurulu üyeleri arasından bir asil, iki yedek Kâtip Üye seçimi yapıldı. Seçim sonuçlarına göre, Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR Asil Kâtip Üye, Sivas İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer ERDEM ve YOSİAD Başkanı Mehmet SAYGI ise Yedek Kâtip Üye olarak belirlendi.

Toplantı, Kalkınma Kurulu üyelerin görüşlerinin Başkanlık Divanı tarafından alınmasıyla son buldu.