TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Ekonomi Forumu Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN Kapanış Konuşması ile Tamamlandı
6 Eylül 2019 Cuma

Orta Anadolu Ekonomi Forumu, 3-4 Eylül 2019 tarihlerinde Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Sivas Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bölge ortaklığında gerçekleştirildi.


“Sivas Kongresi’nin 100. Yılında, Bugün de Ekonomik Zafer İçin’ sloganıyla hayata geçirilen forumun onur konuğu olan T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN kapanış konuşmasını gerçekleştirdiler. Kapanış oturumuna TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN, Sivas Valisi Salih AYHAN, Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet YILMAZ, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ethem SANCAK, Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref ÖZGENCİL ve il protokolü ile iş dünyası temsilcileri katılım sağladılar.


Kapanış oturumu haricinde altı oturumun başarıyla tamamlandığı Orta Anadolu Ekonomi Forumu’nda ekonomiden, Endüstri 4.0’a, tarımdan, turizme kadar birçok konu detaylı biçimde tartışıldı. “Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye”, “Orta Anadolu Bölgesi’nde Ekonomi, Sanayi ve Büyüme”, “Rekabetçi Yerli Üretim Modeli Nasıl Kurulacak?, Yarına Nasıl Hazır Olabiliriz?”, “Tarım ve Hayvancılıkta Atılım Modeli Nasıl Kurulacak?”, “Sivas’ta Yatırım İmkanları ve Sivas’a Değer Katanlar” ve “Anadolu’da Turizm ve Bölgesel Kalkınma İlişkisi” başlıklı oturumlarda konularla ilgili bürokrat, iş dünyası temsilcisi, uzman ve STK temsilcileri, duayen moderatörler başkanlığında konuşmacı olarak yer aldılar.


Oturumların açılış konuşmalarını Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, TİM Başkanı Sn. İsmail GÜLLE, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN ve ASKON Genel Başkanı Orhan AYDIN gerçekleştirdiler.


Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa IŞIK, Ajansımız Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir VAROL, Sivas YDO Koordinatörü Sinan DÜNDAR ve Uzman Yunus Emre ŞEKER ilgili oturumlarda panelist olarak yer aldılar.