TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN ve Erciyes Üniversitesi TR72 Bölge Planı Çerçevesinde Bir Araya Geldi
21 Mayıs 2015 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi temsilcileri, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya, Ajans Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, Planlama Programlama Koordinasyon Birimi Başkanı ve Kayseri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü ile Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALÇI, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda, Ajans çalışmalarına temel stratejik çerçeve sağlayan ve yerel yönetimlerin stratejik planları ve imara ilişkin planlar açısından referans belge olan TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı ile Ajans destek mekanizmalarının tanıtımı yapıldı. Ayrıca, üniversite temsilcilerinin konuyla ilgili görüş ve önerileri alınarak, Mühendislik Fakültesi ve Ajans arasında bölge kalkınması adına yapılabilecek işbirliği olanakları üzerinde duruldu.

Toplantıların, düzenli aralıklarla devam ettirilmesi dile getirilerek, Mühendislik Fakültesinin TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı kapsamında eğitim, araştırma ve bilimsel organizasyonlarda katkı sağlayabileceği bir kez daha vurgulandı.