TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Video Konferans Yöntemi İle Gerçekleştirildi
8 Mayıs 2020 Cuma
Covid-19 salgınından dolayı online yapılan toplantıya Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYHAN, Kayseri Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Yozgat Valisi Kadir ÇAKIR ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ katılım sağladı.

Ajansın Güdümlü proje olarak yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam etmekte olup Yozgat İl Özel İdaresinin başvuru sahibi olduğu “ Sarıkaya ve Sorgun Jeotermal Su Toplama Merkezi” projesinin başvurusu görüşülmüş ve kısa zamanda proje sözleşmeleri imzalanıp uygulamaya başlanılacaktır. Bu proje ile önemli jeotermal kaynaklara sahip iki ilçe olan Sorgun ve Sarıkaya’da, termal suyun etkin ve verimli kullanılması amacıyla bir merkez kurulacak olup bu merkezde modern izleme ve takip sistemleri ve dağıtım sistemleri mevcut olacaktır. Toplam bütçesi 3,6 milyon olan projenin %75’i ORAN tarafından karşılanacaktır.


Bu projeye benzer bir şekilde Sivas ilimizde de Sıcak Çermik Bölgesi’nde su toplama ve dağıtım merkezi kurulumu için ORAN desteği ile fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde proje başvurusunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi planlanmaktadır.


Sivas Hafik ilçesi Tozanlı Vadisi’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu organik bal üretim sürecine ORAN olarak amacımız organik sertifikasyon bedellerinin karşılanması ve organik niteliğinin bilimsel olarak kanıtlanarak pazarlamada çiftçimizin elinin kuvvetlenmesinin sağlanmasıdır.


2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ön başvuru süreci Ajansımız tarafından tamamlanmış olup Bölgemizden sosyal içerikli 87 başvuru alınmıştır. Başvurular Ajansımızı tarafından değerlendirilip önceliklere uygun olan yeterli sayıda proje Kalkınma Ajansları genel müdürlüğüne iletilecektir.


Son olarak Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tüm kalkınma Ajanslarının 10 yıldır ürettiği fizibilite, araştırma, etüt, inceleme vb. tüm çalışmaların yer aldığı online bir kaynak sitesi açılmıştır. www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr web sitesinden araştırmacıların, ilgili kişilerin faydalanması beklenmektedir.