TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
13 Mayıs 2014 Salı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mayıs ayı Yönetim Kurulu toplantısı Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Alim BARUT başkanlığında ORAN Merkez Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Kayseri Büyükşehir  Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI katıldı.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim BARUT toplantının açılışında yaptığı konuşmasında;

“Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunan projeler ile sözleşme süreci devam etmekte olup sözleşmelerin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması ve projelerin başlatılması planlanmaktadır. Daha önce paylaşıldığı üzere Ajans tarafından 2014 yılı destek programı kapsamında 80 projeye 26,5 Milyon TL tutarında destek hibe olarak aktarılacaktır.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak, bölgemizin gelişimi adına örnek alınabilecek çalışmaların Ajansımız Kalkınma Kurulu üyeleriyle birlikte yerinde ziyareti hedeflenmişti. Bu çerçevede ilk ziyaret, bölge için önem taşıyan alanlardan biri olan tarım alanında Kalkınma Kurulu üyelerimizin yoğun ilgisi ile geçtiğimiz günlerde Kayseri'de gerçekleştirilmiştir.  Bölge için önem taşıyan bir diğer alan olan sanayi alanında kümelenme çalışmalarının bölgemizde de geliştirilmesi amacıyla da,30 Mayıs 2014 tarihinde Kalkınma Kurulu üyelerimizle Ankara-OSTİM ziyareti öngörülmektedir. Ziyaret kapsamında kümelenme uygulamalarıyla ilgili bilgi alınması ve konuyla ilgili deneyimlerin paylaşılarak, bölgenin kurumsal hafızasına aktarılması hedeflenmektedir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Mayıs ayı itibariyle Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği’ne (World Association of Investment Promotion Agencies-WAIPA) üye olmuştur. Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği,  küresel ve bölgesel düzeyde Yatırım Tanıtım Ajansları arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve yatırım çekme konusundaki deneyim aktarımının kolaylaştırılması, kapasite geliştirme ve yatırım tanıtımı alanında iyi örneklerin aktarılabileceği bir forum işlevi görmektedir. Bu sayede Ajansımız da bölge yatırım imkânlarını daha geniş kitlelere ulaştırma imkânına sahip olacaktır.

Son olarak, bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların destekleneceği Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile Bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı Teknik Destek Programı kapsamında sunulacak faaliyet tekliflerinin kabulü devam etmektedir.

Ajans çalışmalarının bölgesel kalkınma yolunda katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi.