TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
27 Mart 2014 Perşembe
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısı Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Alim BARUT başkanlığında Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI katıldı.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim BARUT toplantının açılışında yaptığı konuşmasında;

“Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programlarına başvurular 21 Şubat 2014 tarihi itibariyle sona ermiştir. Kayseri ilinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yenilikçi projelerini desteklemeyi hedefleyen “Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı” na 115 proje başvurusu, Sivas ve Yozgat illerinde kayıtlı KOBİ’lerin üretim altyapılarının desteklenmesinin hedeflendiği “İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı” na 67 proje başvurusu ve Sivas ve Yozgat illerinden kar amacı gütmeyen kurumlarının kent yaşamına yönelik altyapılarının geliştirilmesinin hedeflendiği  “Sosyal ve Kentsel Kalkınma Mali Destek Programı” na 64 proje başvurusu olmak üzere “2014 Yılı Mali Destek Programları” kapsamında bölge genelinden Ajansa toplam 246 proje başvurusu sunulmuştur.

Toplam 26,5 milyon TL kaynağın program öncelikleri doğrultusunda başarılı proje sahiplerine aktarılmasının hedeflendiği mali destek programları kapsamında projelerin değerlendirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreci kapsamında, Ajansa sunulan bütün projelere yerinde ön izleme ziyaretleri gerçekleştirilmektedir. Başarılı projelerin Nisan ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılarak sözleşmelerin imzalanması planlanmaktadır.

Bununla birlikte, Ajans 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Nisan ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Program ile bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların desteklenmesi hedeflenmektedir. Programa başvurular 21 Kasım 2014 tarihine kadar “Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS)“ üzerinden alınacaktır.

Ajans planlama faaliyetleri kapsamında “Stratejik Plan” oluşturma çalışmaları başlatılmış olup bu kapsamda Ajansımız ev sahipliğinde Kalkınma Bakanlığı ve diğer Ajansların katılımı ile “Stratejik Plan Hazırlama Çalıştayı” geçtiğimiz ay içerisinde bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, Ajansımız tarafından Erasmus Plus Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na “Öğrenen Bir Bölge Olma Yolunda Avrupa’dan Bilgi ve Tecrübe Transferi” başlıklı bir proje sunulmuştur. Kayseri Sanayi Odası, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının ortak olduğu proje ile; “Proje Planlaması ve Yönetimi”, “Girişimcilik”, “Uluslararasılaşma ve Bölgesel Kalkınma” konularında eğitimlerin ve tecrübe paylaşımlarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Bölgesel kalkınma yolunda Ajansımız tarafından yürütülen çalışmalarının Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Toplantının ardından öğle yemeğine geçildi.