TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kalkınma Ajansı Projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Tarafından Açıldı
5 Aralık 2022 Pazartesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aralarında ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelerin de yer aldığı toplu açılış ve temel atma töreni nedeniyle Sivas’ı ziyaret etti.

Sivas Cumhuriyet'in 100. Yılını Yatırımlar ve Projelerle Selamlıyor” şiarıyla hayata geçen ORAN Kalkınma Ajansı Projeleri, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Projeleri, Sivas Merkez ve Demirağ OSB’de yer alan fabrikaların açılışı ile Demirağ OSB’de faaliyete geçecek yeni tesislerin temel atma töreni Demirağ OSB’de gerçekleştirildi. Ajans tarafından desteklenen ve toplam bütçesi yaklaşık 33.5 milyon TL olan ve 26.5 milyon TL destek verilen Sivas İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi, Sivas İnovasyon Merkezi Projesi, Gemerek Organize Sanayi Hayat Buluyor Projesi, Sivas Engelsiz Aktif Yaşam Merkezi Projesi, Kırsal Kalkınma Projeleri ve Mesleki Eğitim Projelerinin açılışı gerçekleştirildi. Aynı program içerisinde Sivas Merkez OSB ve Demirağ OSB’de 10 fabrika için açılış, 9 fabrika içinse temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sivas İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi’nde yüksek teknolojili eklemeli imalat, döküm ve gaz atomizasyon alanında üretimlerin yapılması; Sivas İnovasyon Merkezi Projesi’nde firmalara dönüşüm, dış ticaret ve prototip üretim desteği sağlandı. Merkezde 105 yenilikçi ürün üretimi ile 120 firmaya danışmanlık desteği verildi. Altyapısı tamamlanan Gemerek OSB’de yeni tahsislerle 36 istihdam sağlanmış ve 2023’te 230 istihdam sağlanacaktır. Sivas Engelsiz Aktif Yaşam Merkezi’ni 300’ün üzerinde dezavantajlı birey kullandı ve bireylerin sosyal hayata entegrasyonu hızlandırıldı. Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi MDP ile tarım ve kırsal kalkınmanın desteklendiği yenilikçi uygulamalar yapıldı. Son olarak Mesleki Eğitim MDP ile kurulan yenilikçi atölyeler sayesinde buralardan mezun 252 öğrenci iş hayatına kazandırıldı.