TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kalkınma Ajansı Develi ilçesinde SWOT analizlerine başladı.
13 Ağustos 2010 Cuma

Kuruluşunu kısa bir süre önce tamamlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), hizmet çalışmalarına başladı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin kalkınmasını hedefleyen ORAN, üç ilde ilçeler bazında sahaya inip teknik ve donanımlı ekibi ile alan tarama ve swot analiz çalışmalarını başlattığını duyurdu.

 

ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, her gün bir ilçe olmak üzere kısa bir sürede Kayseri, Yozgat ve Sivas illerine ait swot analiz taramasına Kayseri'nin Develi ilçesinden başlanıldığını söyledi. Palancıoğlu, alan taraması sonrasında ofis çalışmaları tamamlanan swot analiz çalışmalarında bölgenin kalkınmasına etki edecek güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditlerin önem sırasına göre 2010 yılı içerisinde desteklenmesi gereken acil projelerden başlamak üzere yol haritalarının çizileceğini kaydetti.
Swot analiz çalışmalarına katılarak, çalışmaları bizzat yöneten Oran Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, "17 uzman ve 5 destek personeli ile henüz kuruluş aşaması yeni tamamlanan Kalkınma Ajansının çalışma şeklinin ilçeler ile genel idare arasında köprü vazifesi yapacak. Kısa bir süre sonra alan taraması yapıp raporlarımızı genel idareye sunacağız" şeklinde konuştu.

Develi Kaymakamı Enver Ünlü, çalıştayın önemine inandıklarını, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ve donanımlı, profesyonel yurt içi ve yurt dışında tecrübeleri bulunan çalışma ekibinin başlattığı swot analiz çalışmasının ilçenin kalkınmasında öncü olacağına inandığını kaydetti.
Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, gelişen ve kentleşen ilçenin gelişimine yön verecek olan çalıştayın Develi İlçesinden başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.