TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN’ın Vermiş Olduğu Proje Hazırlama Eğitimi İle Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunu Öğrencilerinin Proje Hazırlama Kapasitesini Artırıyor
8 Haziran 2016 Çarşamba
 07.06.2016

ORAN Akademi bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında Erciyes Üniversitesi’nde 02-03 Haziran 2016 tarihleri arasında “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” verildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanlarından Erdinç ÇANAKCI tarafından Mustafa Çıkrıkçıoğlu Seminer Salonu’nda verilen eğitime Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi 30 kişi eğitime katılım sağladı. Ayrıca diğer grupta 30 kişilik öğrenci grubuna da Kayseri Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü Şefi Mustafa YILDIZ eğitim vermiştir.2 gün süren eğitimde, Proje Döngüsü ve Yönetimi kapsamında uygulamalı eğitim verildi. Bu bağlamda mevcut durum analizi, paydaş analizi, sorun analizi, hedef ve strateji analizi ile mantıksal çerçeve analizi, ayrıntılı faaliyet planı hazırlama, araç, kaynak planlaması ve bütçe uygulamalı olarak yapıldı. Eğitimler de ayrıca Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinde uygulamalı proje veri girişi yapılarak, sistemin kullanımı hakkında bilgi verildi.

Ajans Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI kapanış konuşmasında; “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimlerinin bir başlangıç olduğunu bunu Girişimcilik Eğitimleri ile devam ettirmek istediklerini belirttiler. Erciyes Üniversitesi’nden mezun her öğrencinin Girişimcilik Sertifikası alarak mezun olmasını istediklerini belirttiler.” Seyrani Ziraat Fakültesi Bçlüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Sancar BULUT konuşmasında: “Bir yıl boyunca vermiş olduğum Proje Hazırlama Derslerini böyle bir eğitim ve sertifika ile taçlandırarak öğrencilerimizin mezun olduktan sonra katkı sağlayacakları projeler ve görevler için ellerinde bir sertifikanın olmasının öneminden bahsederek katkılarından dolayı Sn. Genel Sekreter ve eğitimcilerimize teşek ederim dedi” Son olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Sn. Mehmet ARSLAN ise “Bu eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen Sn. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sancar BULUT, Sn. Genel Sekreter Kamil TAŞCI ve eğitimcilere ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. Ayrıca öğrencilerimizin bundan sonraki alacakları eğitimler içinde gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.”
Eğitim Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI, Ziraat Fakültesi Dekanı Sn. Mehmet ARSLAN ve Bölüm Başkanı Sn. Sancar BULUT’un öğrencilere sertifikalarını vermesi ile son buldu.Bölgedeki kurum, kuruluş ve paydaşların proje hazırlama kapasitesini artırmayı amaçlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, ORAN AKADEMİ kapsamında bu tür eğitim faaliyetlerine devam etmeyi planlamaktadır.