TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN İle AGÜ Arasında Çocuk Girişimciliği Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
1 Nisan 2016 Cuma
 30.03.2016

30 Mart 2016 tarihinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Abdullah Gül Üniversitesi arasında “Çocuk Girişimciliği Projesi” işbirliği protokolü gerçekleştirilen basın toplantısında imzalandı. Toplantıya Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU, Çocuk Girişimciliği Projesi Koordinatörü Fikri ULUSOY, ORAN Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Seyit CEZAOĞLU, Tanıtım, İletişim ve İş Geliştirme Birim Başkanı Fazıl GÜLER, Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Ümmühan YAMAK ile Üniversite Öğretim Üyelerinden bir grup katıldı.

Toplantıda Rektör Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU, AGÜ Çocuk Üniversitesi oluşumunu hakkında bilgi verdi, Çocuk Üniversitesi ile araştırmacı ve  kendi kendine problem çözen bireyler yetişeceği, çocukların üniversite hayatını önceden görerek,  doğru üniversite ve doğru meslek seçimini yapmalarını sağlayıp topluma faydalı bireyler haline geleceklerini belirtti.

Türkiye nüfusunun yüzde %30’unun çocuk olduğunu belirten Sabuncuoğlu, çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu, gençlerin üniversite çağına gelmeden önce, özellikle çocuk yaşta kaliteli eğitim alıp, bilinçli, girişimci ve kendine güvenen kişiler olmaları için Çocuk Üniversitesi gibi oluşumların gerekli ve faydalı olduğuna değindi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI ise Kayseri’nin zeki, girişimci ve 5000 yılı aşkın zamandır ticaretle iç içe olan bir şehir olduğunu belirtip, bu genetik kodları kullanarak girişimci, olaylara farklı bakan, özgüven sahibi, eleştiren ve sorgulayan çocuklar yetiştirmeyi amaçladıklarını ve bu amaçlarla ORAN Kalkınma Ajansı olarak Çocuk Girişimciliği Projesi’ni destekleyeceklerini belirtti.

Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Girişimciliği Projesi Koordinatörü Fikri Ulusoy, proje kapsamında Kayseri bölgesindeki çocuklara girişimcilik, liderlik,  inovasyon ve yaratıcılık atölyeleri gerçekleştirileceği belirtti. Projenin pilot uygulamasının 10-14 yaşları arasındaki 20 çocuk ile 2016 yılı Mayıs ayında başlayacağı, 4 hafta süreceği ve her hafta sonu bir atölye çalışmasının tamamlanacağı bildirildi. Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, pilot uygulamanın 20 çocuk ile başlanması, başarılı bir örnek model oluşturulması sonrasında eğitilecek çocuk sayısının kademeli olarak arttırılabileceğini belirtti.

 


ORAN ve AGÜ işbirliğinde gerçekleştirilecek olan "Çocuklar için Girişimcilik Atölyesi" başvuruları için tıklayınız.