TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN 'EMITT' Fuarı’nda
26 Ocak 2015 Pazartesi
26.01.2015

Türkiye’nin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve otelleri ile 200’ün üzerinde il, ilçe, belde ve 70’den fazla ülkeden 4 binden fazla katılımcının yer aldığı "EMITT 2015 - 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Ajans ile Kayseri ve Yozgat Valilikleri işbirliğinde hazırlanan fuar standlarında Kayseri ve Yozgat illerinin turizm değerleri ulusal ve uluslararası ziyaretçi ve katılımcılara tanıtıldı.

Yozgat standında ziyaretçileri kabul eden ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI; Yozgat’ın tüm yönleri ile tanıtıldığı fuarı önemsediklerini ve fuarda Yozgat standının ilk günden yoğun ilgi görmeye başladığını kaydetti. Vali YAZICI, “Fuarlar sadece firmaların ürünlerini tanıttığı değil şehirlerin kültürleri, tarihleri, sosyo-ekonomik yönleri ile tanıtıldıkları platformlardır.” diye konuştu.

Kayseri standında, Vali Orhan DÜZGÜN başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Vali Yardımcısı Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murad Cahid CINGI, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban ÜNLÜ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Vekili Fatih GAVGACI ile Kayseri’den birçok seyahat acentesi ve otel temsilcileri Kayseri ilinin turizm potansiyeli hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

Uluslararası Fuar Organizasyonu tarafından oluşturulan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Kayseri standı, “EMITT 2015 Kış Turizmi Salonunda Fuarı En iyi Tanıtan Stand” seçildi. EMITT Fuarı’nın sektör tarafından çok önemsendiğinin altını çizen ve turizm alanında atılım yapmak isteyen bölgelerin fuarda görüldüğünü ifade eden Vali DÜZGÜN, “Bizler de Kayseri’nin özgün değerlerini yansıtmak için el birliği ile bir çalışma yaptık. Büyükşehir Belediyemizden Meslek Odalarımıza kadar şehrimizi en iyi şekilde tanıtmanın gayretini verdik. Erciyes’le birlikte sahip olduğumuz kültür mirasını ve doğal güzelliklerimizi tanıttık. Kayseri’ye verilen bu ödül şehrimizin tarihine, kültürüne ve turizm potansiyeline verilmiş bir ödüldür. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.