TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN’dan Talas Belediyesi’ne Yenilenebilir Enerji Desteği
10 Eylül 2015 Perşembe
10.09.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 yılı Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı kapsamında, Talas Belediyesi’nce hazırlanan ve Ajans tarafından başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanan “Talas Güneş Enerjisi Santrali” projesi kapsamında destek sözleşmesi imzalanarak çalışmalara start verildi.

Talas Belediyesi Başkanı Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI tarafından imzalanan proje sözleşmesi ile Talas İlçesi Süleymanlı Mahallesinde yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 500 KW kapasiteli Güneş enerji Santrali kurulması hedefleniyor.

Projeyle aynı zamanda son dönemde ilginin ve yatırımların oldukça arttığı yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımının sağlanması ve yaygınlaştırılması hususuna katkı sağlanması amaçlanıyor. Toplam 1.840.194 TL bütçeli projenin 637.715 TL’si Ajans tarafından desteklenecek ve proje ile Talas Belediyesi tüm tesislerinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacının %58'ini güneş enerjisi ile karşılanması planlanıyor.