TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Akademi Proje Döngüsü Eğitimlerine Devam Ediyor
26 Şubat 2016 Cuma
26.02.2016

ORAN Akademi bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında Şarkışla ilçesinde 22-24 Şubat 2016 tarihleri arasında “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” verildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Tanıtım, İletişim ve İş Geliştirme Birimi Uzmanlarından Erdinç ÇANAKCI tarafından Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi Seminer Salonu’nda verilen eğitime Kaymakamlık, Belediye, Halk Eğitim Merkezi, İlçedeki Sağlık Kuruluşları, Emniyet ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri ile ilçedeki okullardan öğretmen, idareci ve KOBİ temsilcileri olmak üzere 48 kişi eğitime katılım sağladı.
 
3 gün süren eğitimde, Proje Döngüsü ve Yönetimi kapsamında uygulamalı eğitim verildi. Bu bağlamda mevcut durum analizi, paydaş analizi, sorun analizi, hedef ve strateji analizi ile mantıksal çerçeve analizi çalışmaları yapıldı. Eğitimler de ayrıca Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinde uygulamalı proje veri girişi yapılarak, sistemin kullanımı hakkında bilgi verildi.
    
Şarkışla Kaymakamı Sayın Akif PEKTAŞ kapanış konuşmasında; “Eğitimin asıl amacının, her şeyden evvel proje hazırlamaya ilişkin altın bileziği siz değerli meslektaşlarımızın koluna takabilmek. Çünkü artık günümüzde bir yerden kaynak talep ederken, bize 3 milyon para verin, 5 milyon para verin çok güzel projelerimiz olacak biz de bu kaynağı bu projelerde kullanalım, dediğinizde hiç kimse sizin karakaşınıza kara gözünüze bakıp bir kuruş para vermiyor. Kaynaktan yararlanabilmeniz için iyi bir projenizin olması gerekir. Bu konuda da sizlerin bu projeleri hazırlayabileceğinize eminim” diyerek Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve eğitimciye teşekkürlerini iletti.

Şarkışla Kaymakamı Sayın Akif PEKTAŞ tarafından eğitim sonunda katılımcılara katılım sertifikaları verildi.

Bölgedeki kurum ve kuruluşların proje hazırlama kapasitesini artırmayı amaçlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, ORAN AKADEMİ kapsamında bu tür eğitim faaliyetlerine devam etmeyi planlamaktadır.