TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN, 2011 Girişimcilik Zirvesine Katıldı.
8 Aralık 2011 Perşembe
"Girişimcilik, Değerler ve Kalkınma: Küresel Gündem" konu başlıklı zirve Türkiye'nin ev sahipliğinde   3-6 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi.

İlk zirve, 26-27 Nisan 2010 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde  gerçekleştirildi. Temel amaç Amerika Birleşik Devletleri ile çoğunluğu Müslüman olan ülkeler ve diğer Müslüman toplulukların iş dünyaları ile girişimcileri arasındaki bağları derinleştirmekti. Bu bağlamda ilk zirveye, Fas'tan Endonezya'ya, Uganda'dan Kazakistan'a, Fransa'dan Hindistan'a kadar 59 ülkeden 275 Müslüman girişimci katılım sağladı.


 
İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ikinci zirvenin amacı; kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi ve başarı örneklerinin paylaşılmasıdır. Zirve, girişimciliğin küresel boyutta ele alınacağı bir aşamaya ulaşarak katılımcıların çok geniş bir yelpaze oluşturan akranlarıyla bağlantı kurmalarına imkân sunarak girişimcilik ekosistemine küresel boyutta eşsiz bir katkı sağladı.  Zirveye, girişimcilik ile ilgili dünyanın önde gelen yatırımcı, finansör, girişimci, STK temsilcileri, akademisyenler katıldı.



Zirveye ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Mehmet Gürpınar ve Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Semih Demirtoka katıldı.