TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Mesleki Ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü İmzalandı
5 Eylül 2019 Perşembe

2019 yılında Kalkınma Ajanslarının “Mesleki Eğitim” teması altında faaliyetlerini önceliklendirmeleri sonrasında Kalkınma Ajansları ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile mesleki eğitimin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapılması konusunda uzlaşılmıştır. Bu kapsamda Yozgat Valiliği öncülüğünde ORAN Kalkınma Ajansı ile Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Yozgat Valisi Sn. Kadir ÇAKIR ile birlikte ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, ORAN Yozgat YDO Koordinatörü Timur YILDIZ ve ORAN Yozgat YDO Uzmanı Yasin ZİCİN katılım sağlamışlardır.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bölgede Mesleki Eğitimin öneminin gerek öğrenciler, gerek işverenler ve gerekse de ebeveynler tarafından doğru anlaşılması adına 2019 yılında Yozgat Valiliği öncülüğünde ‘’Mesleki Ve Teknik Eğitim’’ teması özelinde çalışmalar yürütülecektir.


Bu kapsamda Özel sektördeki gelişmelerin öğrencilere daha hızlı ve etkili bir şekilde aktarılabilmesi için mesleğinde isim yapmış yerli ya da yabancı saha deneyimi olan ustaların meslek okullarında kısa süreli eğitimler/tecrübe aktarımı/teknik gezi/iş başı buluşmaları gibi faaliyetlerin düzenlenmesi sağlanacaktır.


İmzalanan protokol ayrıca aşağıdaki ana konuları kapsamaktadır;


· Mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması


· Mesleki ve teknik eğitimde rehberlik erişim imkanlarının artırılması


· Yeni nesil müfredatların geliştirilmesi


· Eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi


· Mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi


GÖRSELLER