TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası’ndan Ajans’a Ziyaret
16 Mart 2016 Çarşamba
 16.03.2016

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüseyin AKAY ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Sn. Levent BENLİ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayseri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Ali BAYIR, Kayseri Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ahmet Emin KİLCİ, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Seyit CEZAOĞLU ve Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Ümmühan YAMAK hazır bulundu.

Ziyarette, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası ile işbirliğinde bulunabileceği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalışmaları ile şeker dışında Kooperatife bağlı çiftçilerin tarımını yapabileceği alternatif ürünler tartışıldı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanındaki çalışmaların yürütülmesi sürecinde Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası bünyesinde bulunan tarım, ziraat ve endüstri mühendislerinin de görev alabileceği konusu üzerine görüşüldü.

Şeker Fabrikası’nın Ar-Ge Merkezinin ilde ve bölgede tek olması sebebiyle, bölgedeki diğer kamu kurumlarına da örnek teşkil ettiği, Ar-Ge Merkezi Kurulumu Tecrübe Paylaşımı Toplantıları yapılmasının bölgedeki diğer kurumlara da rehberlik edeceği ve böylelikle bölgenin Ar-Ge kültürünün geliştirilebileceği vurgulandı.