TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri, 5. ve 6. AR-GE Merkezine ORAN’ın Desteği İle Kavuştu
29 Mayıs 2017 Pazartesi
 29.05.2017

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, 2016 sonunda Ar-Ge Merkezi yapılanmasına başlamış olan Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş. ve Kayseri’de Tekstil Sektöründe faaliyet gösteren Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. çalışmalarını tamamlayarak ülkemizin 481. ve 491. Kayseri’nin 5. ve 6. Özel Sektör AR-GE Merkezleri olarak faaliyetlerine başlamış bulunmaktadırlar.

Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş. ve  Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ile ORAN arasında imzalanan destek sözleşmelerinin ardından, firmalar tarafından yoğun bir çalışma ve emek sarf edilerek, Bakanlığın talep ettiği kurumsal yetkinliğe ve fiziki şartlara sahip Ar-Ge Merkezleri oluşturulmuş, bu merkezlerde firmalar tarafından yürütülen Ar-Ge faaliyetleri projelendirilerek Bakanlığın onayına sunulmuştur.

Başvurular, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce yapılan Ön İnceleme ve daha sonra firmalara gerçekleştirilen Komisyon Üyesi ziyaretlerinin ardından değerlendirilerek, olumlu sonuçlandırılmıştır.

ORAN Kalkınma Ajansı, imzalanan destek sözleşmesi gereğince, firmaların bu süreçte almış olduğu müşavirlik hizmetlerini, firma adına karşılayarak firmalara destek olmuştur. Ayrıca Kayseri Yatırım Destek Ofisi uzmanlarımız sürecin her aşamasında firmalarla yakın temas içinde bulunarak desteklerini sürdürmüşlerdir.

İlimize kazandırılmış olan bu yeni Ar-Ge Merkezinin, başta Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş. ve Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. olmak üzere ilimiz ve ülkemiz sanayisine güzel hizmetler sunmasını ve hayırlı olmasını dileriz.

ORAN olarak, “Teknolojiye Yatırım Geleceğe Yatırım” prensibi ile bölgemizdeki potansiyel sahibi Özel Sektör firmalarımızı destekleyerek, Ar-Ge merkezleri sayısını hızla artırmaya devam edeceğiz.