TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.
28 Kasım 2012 Çarşamba

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif YILMAZ, Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK,  Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Saadettin Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK katıldı.
 
Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif YILMAZ, “Ajansımız bölgenin dış ticaret hacmini arttırmak ve yabancı yatırımcı çekmek için 26 kalkınma ajansı içerisinde MÜSİAD ve TOBB-DEİK ile işbirliği protokolü yapan ilk kalkınma ajansıdır. MÜSİAD ve ORAN işbirliğinde Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 13 Ekim'de Kayseri'de düzenlendiğini belirten ‘MÜSİAD ve ORAN işbirliğinde Bölgesel İşbirliği Platformu’, 13 Ekim 2012 tarihinde Kayseri'de düzenlenmiş, Fas ve Mısır'dan gelen 47 yabancı iş adamı ile bölge iş adamları arasında 300'ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşmiştir. Ajansımızın bu tür işbirliği çalışmaları önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Ajansımız 2014-2023 dönemi TR72 (Kayseri, Sivas, Yozgat) bölge planı hazırlık çalışmalarını ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle başlatmış bulunmaktadır. Bu kapsamda, Yozgat ve Sivas illerinin tüm ilçeleri ile ilgili stratejik analiz toplantıları ajans personelince tamamlanmış olup, Kayseri ilinde ise kalan 6 ilçedeki çalışmalar aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu sayede bölgemizdeki tüm ilçelere yönelik proje ve yatırım fikirleri ile ilçelerin sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve potansiyellere yönelik faaliyetler tespit edilmiştir. Ajans personeli tarafınca gerçekleştirilen İlçe Stratejik Analiz toplantılarında, şu ana kadar Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden 550'nin üzerinde katılımcı görüşlerini diler getirme imkânına sahip olmuştur.”dedi.

Nisan ayı itibariyle Doğrudan Faaliyet Destek Programına başvuru süreci 16 Kasım'da sona erdiğini belirten Kayseri Valisi Şerif YILMAZ: “2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programına bugüne kadar başvuruda bulunan 38 faaliyet teklifinin 9'unun başarılı bulunduğu ve destek almaya hak kazanan faaliyet tekliflerine ajans tarafından 420 bin TL destek aktarılmasına ilişkin sözleşme imzalandı. Mayıs ayı itibariyle başlayan Teknik Destek Programına başvuru süreci 31 Aralık 2012 tarihi itibarı ile sona erecektir. Bu kapsamda 2012 yılı Teknik Destek Programına bugüne kadar başvuruda bulunan 30 proje teklifinden 18'i başarılı bulunmuştur. Başarılı olan 18 Teknik Destek faaliyeti uygulaması sonucunda 850 kişiye eğitim desteği sağlanmış olacaktır. Aralık ayı içerisinde kar amacı gütmeyen kurumlara ve kar amacı güden KOBİ'lere yönelik iki ayrı Mali destek programları teklif çağrısına çıkacaktır. Bu Mali destek programları ile ilgili bilgiler ileriki günlerde paylaşılacaktır.” dedi.

Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından öğle yemeğine geçildi.

Toplantının ardından Genel Sekreterimiz Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Sivas’ın turizm alanındaki potansiyeli ve projeler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.




Yönetim Kurulu üyelerimiz Sivas Belediyesi’ni ziyaret etti.


Genel Sekreterimiz Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ'yü makamında ziyaret etti.