TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kamu-Sanayi-İşbirliği Çatısı Hızla Güçleniyor
4 Nisan 2016 Pazartesi
 04.04.2016

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Sivas KÜSİ Planlama ve Geliştirme Toplantısına katılmak üzere Sivas’taydı. Toplantının ardından Sivas’ta bir dizi temasta bulunan TAŞCI ve Sivas YDO personeli kurumlarla işbirliği çalışmalarına devam etti.

Sivas Valiliği’nde düzenlenen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme toplantısına iştirak edildi. Yılda iki kez düzenlenen toplantı Sivas Valisi Sn. Alim BARUT başkanlığında yapıldı. Sivas KÜSİ Temsilcisi ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Ertan BUYRUK’ un yanı sıra; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer ERDEM, OSB Müdürü Bekir Sıtkı SEZGİN, Teknokent Müdürü Hacı Ali ERTAŞ, İl Ticaret Müdürü Selim BAŞ, KOSGEB Uzmanı Bahattin ÜNAL, TSE İl Temsilcisi Harun YILDIRIM ve Sivas TSO Genel Sekreteri Mutlu TORUN toplantıya katılanlar arasındaydı. KÜSİ Planlama ve Geliştirme toplantısında, ajansın en az 10 firma temsilcisine TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi vereceği belirtilip, İl düzeyinde http://sivas.kusi.org.tr  Portalının ORAN Desteği ile oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca Ar-Ge Merkezi kurulması yönünde firmalara danışmanlık hizmeti verilmesine ve Ar-Ge Merkezi sayısı artmasına yönelik çalışma yapılmasına karar verildi.

Toplantının ardından Cumhuriyet Teknokent Müdürü Prof. Dr. Hacı Ali Ertaş ve İş Geliştirme ve Proje Koordinatörü Yekta GÜLTÜRK eşliğinde firma ziyaretlerinde bulunan TAŞCI ve Sivas YDO Personeli Teknokent’in yapısı hakkında bilgi aldı.

Son olarak Şifaiye Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Özkan ÇAMCI ve Müdür Yrd. Belgin PELİT ile engelli çocukların toprak uğraşı ile sosyal aktivitelere kavuşturulmasını hedefleyen “Serada Yeşeren Umutlar” Projesi hakkında görüşen Genel Sekreter TAŞCI ve Sivas YDO personeli, bu yılki hedeflerden birinin dezavantajlı gruplara yönelik sosyal kalkınma projelerini desteklemek olduğunu belirttiler. Okulun arka bahçesine kurulacak bir sera ile öğrencilerin hem tarımsal üretim yapıp hem de sosyal aktivitede bulunacaklarını belirten proje sorumlusu PELİT, ORAN’dan destek beklediklerini belirttiler.