TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu
8 Kasım 2017 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ tarafından düzenlenen İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu, 6–7 Kasım 2017 tarihleri arasında Shangri-La Bosphorus Oteli, Beşiktaş da gerçekleştirilmiştir.

Alanında uzman kişilerce ve en ileri teknolojilerin tanıtıldığı etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, yerel yönetimlerden, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve yerli-yabancı sektör firmalarından katılım sağlanmıştır. Türkçe ve İngilizce dillerinde simültane tercümenin de yer aldığı sempozyumda katılımcılar, bilgi alışverişinde bulunma ve güncel termal bertaraf konusuna yönelik yasal, teknik bilgilerin yanı sıra güncel uygulamalar hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamıştır. Konunun uzmanlarından ilgili diğer taraflara tecrübe aktarımı sağlanarak hem idari hem teknik anlamda katılımcılara önemli katkılar sağlanmıştır.

Ajansımız tarafından da katılım sağlanan Sempozyum suresince Termal atık bertarafında alternatif teknolojilerin değerlendirilmesi, atık yakma tesisleri ( mevcut en iyi teknolojiler), yakma tesislerinde inşaat ve işletme deneyimleri, yakma küllerinin bertarafı ve tehlikeli atık bertaraf yöntemleri değerlendirmeye alınmıştır.

GÖRSELLER