TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

İş Adamları Zirvesi Sonrası Ziyaretler Devam Ediyor
2 Haziran 2017 Cuma
 02.06.2017

5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Yozgat’ta düzenlenen Yozgatlı İş Adamları Zirvesi sonrasında Yozgat Valisi Sn. Kemal YURTNAÇ’ın talimatlarıyla yatırım yapmayı düşünen İstanbul’daki iş adamları ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi ve Yozgat Organize Sanayi Bölgesi tarafından ziyaret edilerek birebir bilgilendirme yapılmış ve Yozgat’a yatırım yapmaları amacıyla davet edilmişlerdir.

İş Adamları Zirvesi’nden sonra birçok firma gerek Yozgat Valiliği, gerek Yozgat OSB ve gerekse de Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi ile görüşmelere başlamıştır. Görüşülen firmalar hem zirve sonrasında alınan geri dönüşlere dayanarak hem de Yozgatlılar Federasyonu ve İstanbul Yozgatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği ile birebir görüşülerek belirlenmiş olup ziyaret edilen firmalar ve bu firmalara ait kısa bilgiler şu şekildedir;

-        Varol Makine San. Tic. Ltd. Şti – Mithat VAROL

Ağaç işleme ve mobilya makinaları üretimi sektöründe faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 10 ülkeye makine ihracatı yapan firmaya mevcut OSB’deki yatırım arsaları ve teşvikte 5. Bölge avantajları anlatılmıştır.


-        Kardeşler OTOMAT- Irmak AYYILDIZ

-        Talaşlı İmalat, Boltlar, somunlar, vidalar, çeşitli ölçülerde pullar, yedek parçaları ve özel nozullar, otomotiv sektörü için çeşitli ebatlarda pim ve perçin çeşitleri, alüminyumdan çeşitli manşonlar, pirinç saplama rakor grupları, bakırdan perçinler, tencere maçası, pirinçten özel somun ve vidalar vb. gibi malzemeler üretmektedir. Ürettikleri birçok üründe patente sahip olan Kardeşler Otomat firmasına Yozgat OSB’de yatırım yapmaları halinde elektrik tüketimlerinden elde edeceği faydalardan vergi ve sgk indirimlerine kadar ayrıntılı bilgiler verilmiştir.



-        Delta Hospital – Derviş ÜNER

İstanbul’da özel hastane yatırımı bulunan Derviş ÜNER, Yozgat’ta kapı imalatı yatırımı yapabileceğini belirtmiştir. Ayrıca sağlık sektöründe özellikle yaşlı nüfusun artacağı projeksiyonundan hareketle yazılım çalışmaları yapan firmaya Bozok TEKNOPARK’ın sağladığı avantajlar bahsedilmiştir. Firmanın yakın zamanda Bozok TEKNOPARK’ı ziyaret etmesi söz konusudur. 

-        Beyaz Köşk İnşaat ve Gayrimenkul – Mehmet DENİZ

İnşaat ve gayrimenkul yatırımları olan ve eski Yozgatlı Federasyon Başkanlarından birisi olan ve Uşak Seramik’in sahibi Durmuş TANIŞ’ın inşaat sektöründeki ortağı olan Mehmet DENİZ’e Yozgat’a yatırım yapılmasının avantajları anlatılmış ve çevresinde yatırım düşüncesi olan diğer iş adamlarına yönelik bilgiler alınmıştır. Bu kapsamda yurtdışı yatırımını Türkiye’ye taşıma düşüncesi olan Yozgatlı bir iş adamı ile önümüzdeki günlerde görüşme gerçekleştirilmesi planlanmıştır. 

ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi olarak gerçekleştirilmiş olan iş adamları zirvesinin devamı niteliğinde olan, yatırım yapmayı düşünen iş adamlarının ziyaret edilmesi faaliyetlerine önümüzdeki günlerde de devam edilmesi planlanmaktadır.