TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Gastronomi Alanında Kayseri UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
26 Şubat 2021 Cuma
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ajansımız teknik desteği ile yürütülen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hazırlık süreci kapsamında UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ ve UNESCO heyeti ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü DURSUN, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı İ. Tolga KORUCU ve ilgili kurumların birimleri katılım sağladı.

Bilinen 6000 yıllık tarihi ile dünyanın en eski yerleşim ve medeniyet merkezlerinden biri olan Kayseri; tarihi, coğrafi ve folklorik bağlamda tüm kültürel özellikleri ile gastronomi şehri olarak ön plana çıkmaktadır.

Kayseri’nin somut olmayan kültürel miras ögelerinden gastronomi alanında zenginliğinin yerel kalkınma dinamikleri ve gastronomi endüstrisi açısından ele alındığı toplantıda adaylık başvurusu çalışmaları kapsamında bilgilendirme sunumu ve değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Ulusal ölçekte Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı ile adımları atılan ve “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” sloganı ile yürütülen başvuru hazırlık sürecinin Ajansımız işbirliğinde tamamlanması hedeflenmektedir.
GÖRSELLER