TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Erciyes Dağı Yüksek İrtifa Kamp Olanakları İkinci Kez Anlatıldı
31 Ekim 2017 Salı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kayseri Erciyes Turizm İnşaat Spor Etkinlikleri Sanayi Ticaret A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Erciyes'te turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması amacıyla Bisiklet Yarışı Takımlarına yönelik “Erciyes Dağı Yüksek İrtifa Antrenman Merkezi” tanıtım çalışmalarına devam ediliyor. Bu çalışmalar kapsamında ilki, Erciyes A.Ş. ORAN ve VeloErciyes’in katkılarıyla 5-6 Ekim 2017 tarihlerinde Erciyes’te düzenlenmiş olan FamTrip Organizasyonunun ikincisi 26-27 Ekim tarihlerinde düzenlendi.

İkinci organizasyona; başta İtalya, İran, Finlandiya, ABD, Kazakistan, ve Endonezya olmak üzere yurtdışından 24 kişi katıldı. Katılımcılar arasında Federasyon yetkilileri, takım sahipleri, sporcular ve bisiklet dergisi sahipleri bulunmaktadır.

Organizasyonun ilk gününde Kayseri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörünün yaptığı açılış ve selamlama konuşmasının ardından, katılımcılara Erciyes A.Ş. Yön. Krl. Bşk. Yrd. Yücel İKİLER tarafından Erciyes Dağının, mevcut konaklama ve yol altyapısı, iklim ve irtifa özellikleri hakkında sunum yapıldı. Daha sonra Erciyes Dağı çevresinde 1100-1400 mt irtifa aralığında toplam 320 km uzunluğundaki potansiyel parkurlar gezdirildi. Bu gezi sırasında katılımcılara Erciyes A.Ş. ve VeloErciyes temsilcilerinin yanı sıra Ajans uzmanları da eşlik ederek Kayseri ve Erciyes’in coğrafi, kültürel ve sosyal özellikleri hakkında bilgiler verildi.

FamTrip organizasyonunun ikinci gününde şehir içerisinde kısa bir Şehir Turu yapıldı daha sonra katılımcılara Kapadokya Bölgesi gezdirildi.

İlk organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da katılımcılar gördüklerinden çok etkilenerek son derece memnun ayrıldılar. FamTrip organizasyonuna katılan takımların hepsi önümüzdeki yıl Nisan – Ekim ayları arasında gerçekleşecek olan Yüksek İrtifa Antrenman Kamp Sezonunda Kayseri Erciyes’i tercih edeceklerini belirttiler.

GÖRSELLER