TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

EDEN 2015 İçin Çalışmalar Tamamlandı
14 Ağustos 2015 Cuma
14.08.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortağı olduğu 2015 yılındaki teması “Turizm ve Yerel Gastronomi” olan EDEN 2015 Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması’na başvuru çalışmaları tamamlandı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Program Yönetim Birimi uzmanlarının koordinasyonluğunda ilgili kurumlardan personellerin bir araya gelmesiyle hazırlanan EDEN Projesiyle; henüz keşfedilmemiş ve düşük turist yoğunluğuna sahip destinasyonların sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turistik cazibesinin arttırılması, turistik çekim unsurlarının geliştirilerek turist akışının yoğunlaştırılması ve bu sayede yerel ve bölgesel kalkınmanın hızlandırılması planlanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası, Erciyes A.Ş. ve Profesyonel Aşçılar Derneği ortaklığında hazırlanan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunuldu.

Yarışma sonucu belirlenen destinasyonlara yönelik Bakanlık ve Avrupa Komisyonu nezdinde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, ağ oluşturma yoluyla deneyim aktarılması ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması gibi çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.