TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

CMDP 2022 Yılı Kapsamında Sivas’ta 2 Yeni Proje Desteklenecek
25 Temmuz 2022 Pazartesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yerelde Kalkınma Ajansları vasıtasıyla yürütülen 2022 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) proje değerlendirme sonuçları açıklanmıştır.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Sivas Yatırım Destek Ofisi tarafından paydaşlarla sürdürülen proje geliştirme süreci sonucunda Sivas ili için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulan üç projeden ikisi onaylanmış ve toplamda 34 milyon TL hibe desteğine hak kazanılmıştır. Projeler vasıtasıyla toplamda yaklaşık 53 milyon TL tutarından yatırımın hayata geçirilmesi beklenmektedir.


Sivas Kale Projesi II. Etap yapım işi kapsamında Sivas il merkezinde tarihi Gök Medrese'nin eteğinde gelenekle ve geleceğin buluşması adına tarihi bir mahallenin özgün dokusu ile canlandırılarak turizme kazandırılması hedeflenmektedir.


Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi Projesi ile Sivas’ta yüksek teknolojili ve katma değerli üretimin desteklenmesi ve savunma sanayisi için önemli bir altyapı oluşturulması amaçlanmaktadır.


Desteklenmeye hak kazanan projeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacaktır.


Proje hazırlık döneminde programa ilgi göstererek bölgemizin proje hazırlama ekosistemine katkıda bulunan kıymetli paydaşlarımıza, bölgemiz için projelerimize destek kararı alan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Desteklenmeye Hak Kazanan Proje Listesi:


İli

Proje Adı

Yararlanıcı

Sivas

Sivas Kale Projesi II. Etap Yapım İşi

Sivas Belediyesi

Sivas

Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi






GÖRSELLER