TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

AR-GE Proje Pazarı Kayseri’de Tanıtıldı
30 Nisan 2015 Perşembe
30.04.2015

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) tarafından 27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı” tanıtım toplantısı Kayseri’de yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve özel sektör temsilcileri katıldı. Daha önceki yıllarda Kayseri’den AR-Ge Proje Pazarı’na gönderilen projeler ise fuaye alanında sergilendi.  

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı ORAN Tanıtım ve İş Geliştirme Birim Başkanı Mustafa EREN’in açılış konuşması ile başladı. Bu şekilde düzenlenen tanıtım toplantılarının bölgede üniversite-sanayi işbirlikleri açısından farkındalık uyandırma adına önemli olduğunu vurgulayan EREN, önümüzdeki günlerde ORAN Akademi olarak hem kamu hem de sanayi alanında düzenlenmesi planlanan eğitimlerle ilgili kısa bilgi verdi.

Toplantı BUTEKOM Müdürü Şengül TEKE’nin “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi” isimli tanıtım sunumu ile devam etti. UTİB Ar-Ge Proje Pazarı’nın bu yıl 7. kez düzenleneceğini ifade eden Teke, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma gibi konuları içeren yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılım sağlamasının beklendiği çok geniş kapsamlı bir etkinlik olacağını belirtti. Teke ayrıca toplantıya katılan herkesi hatta talep olursa tekstil lise öğrencilerini de etkinliğe davet ettiklerini vurguladı.

BUTEKOM’un birlikte çalışmalar yürüttüğü İspanya’nın önde gelen tekstil Ar-Ge merkezlerinden AITEX yetkililerinden Korina MOLLA, José Manuel RAMOS ve María BLANES kurumun faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken,  Atike KÖKEN teknik tekstiller üzerine hazırladığı sunumu gerçekleştirdi. Toplantı Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tamer UYAR Nano Katkı Maddeleri ve Tekstilde Uygulamaları hakkındaki çalışmaları içeren sunumuyla sona erdi.

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi www.butekom.org adresinden edinilebilir.