TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Akkışla İlçesi Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü’nden ORAN Kalkınma Ajansı’na Ziyaret
27 Nisan 2016 Çarşamba
 27.04.2016

Kayseri Akkışla İlçesi Kaymakamı İbrahim Ethem KAZAK, Belediye Başkanı Ali ERGÜL ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa TOKDEMİR, ORAN Kalkınma Ajansı’nı ziyaret ederek Genel Sekreter Kamil TAŞCI ile bir araya gelmişlerdir. Görüşmede, Ajans Birim Başkanları, Uzmanlar ve Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Sosyolog Ercan DANSUK da hazır bulunmuştur.

Akkışla İlçesinin, ORAN Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programlarına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak 3 farklı proje ile başvuru yapıldığı belirtilmiştir.

Bu projelerden öne çıkan proje ise, ilçenin ekonomik değerlerinden olan Gilaburu bitkisinin, 8 farklı ürününü ortaya çıkaracak şekilde bir İşleme Tesisi Kurulması Projesidir. Bu proje ile Akkışla ilçesinin Gilaburu ile markalaşması hedeflenmektedir.

Sağlık yönünden pek çok faydası olan Gilaburu bitkisinin ilaç üretimi ve farmakolojik çalışmalarının yapılması konusunda Erciyes Üniversitesi ile işbirliği yapılması ve bu kapsamda bir yol haritası çıkarılması konularında hemfikir olunmuştur.

ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞÇI Gilaburu bitkisinin bilinirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerin arttırılması gerektiğini bu konuda da Ajansın gerekli desteği vereceğini belirtmiştir.

Akkışla ilçesinin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarının öne çıkarılması ve ilçenin Sosyal Kalkınması ile ilgili yapılabilecekler konusunda, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Ercan DANSUK görüşlerini belirtmiş, eldeki değerlerden nasıl daha fazla faydalanılacağı konuları ele alınmıştır. Kimlik inşası, yerellik ve aidiyet bilincinin geliştirilmesinin önemine işaret edilmiştir.

ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, bundan sonraki süreçte de ORAN Kalkınma Ajansının, Kayseri ilçelerinin problemlerinin tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalarına devam edeceğini açıklamıştır.