TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Yönetim Kurulu Yozgat’ta Toplandı
29 Nisan 2015 Çarşamba
29.04.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir YAZICI başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Sivas Valisi Âlim BARUT, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA ve Ajans Genel Sekreteri V. Fatih GAVGACI katıldı.

İl Kalkınma Kurulu Toplantıları Tamamlandı

Vali YAZICI toplantıda yaptığı basın açıklamasında; “Sn. Başbakanımız başkanlığında Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından da onaylanan TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı tanıtımının yapıldığı ve "Ar-Ge, Yenilikçilik ve Kümelenme", "Sosyal Altyapı", "Turizm" ile "Enerji ve Çevre" başlıkları altında çalıştayların gerçekleştiği toplantılara bölge paydaşlarından geniş bir kesim katılım ve katkı sağlamıştır. Bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çıktılar sağlayan bu çalışmaların sonuçlarının Ajans Yönetim Kurulu olarak değerlendirildikten sonra Ajans çalışma programına yansıtılması hedeflenmektedir.

Toplam 203 Proje Başvurusu Alındı

Toplamda 17 Milyon TL tutarında bir kaynağın değerlendirme süreci sonunda başarılı bulunan projelere aktarılmasının planlandığı programlar kapsamında; “Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet” mali destek programına 144 proje başvurusu, “Kültür ve Turizm” mali destek programına 59 proje başvurusu olmak üzere her iki programa toplam 203 proje başvurusu kabulü yapılmıştır.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi değerlendirici havuzunda kayıtlı ve bölge illeri dışından belirlenen bağımsız değerlendirme uzmanları tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sürecinin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasını müteakip başarılı bulunan projeler kamuoyuna ilan edilecek ve proje sahipleriyle destek sözleşmeleri Haziran ayı içerisinde imzalanacaktır.” dedi.

Vali YAZICI’nın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı şekilde devam etti.