TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2015 Cuma
13.11.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan DÜZGÜN, Sivas Valisi Âlim BARUT, Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Bozok Üniversitesi Rektörü ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Salih KARACABEY, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa BOYDAK ve Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI katıldı.

Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan DÜZGÜN, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 73 projenin yürütüldüğünü, mali destek programları kapsamında 73 projeye 54 milyon TL destek sağlandığını kaydetti.

“2015 yılı Teknik Destek Programları 5’inci dönemi kapsamında 9 başvuru kabul edilmiş olup, 6’ncı dönem başvuruları da 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecektir.  Bu vesile ile bu programa başvurmak isteyen işverenlerimiz, girişimcilerimize çağrıda bulunuyorum. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmesi bakımından Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Erciyes Teknopark ile Ajans arasında işbirliği protokolü imzalanarak daha fazla sanayicimizin Teknoparkın imkânlarından faydalanması yönünde de çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Ajans olarak TANAP projesine 16 milyon TL destek sağlanmasının gündemlerinde olduğunu belirten Vali DÜZGÜN, TANAP projesi ile boru hattının geçtiği Yozgat ve Sivas’ın ilçelerinin sosyal ve çevre alt yapısının güçlendirilmesi konusunda önemli bir imkân sağlanacağını ifade etti.

Selçuklu Rotası”

Vali DÜZGÜN, 2014 yılında Kayseri, Sivas ve Konya şehirlerinde bulunan Selçuklu eserlerinin  UNESCO tarafından Dünya Geçici Mirası Listesi’ne alındığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“2014 yılı içerisinde Kayseri, Sivas ve Konya’da bulunan Selçuklu eserleri  UNESCO Geçici Miras Listesi’ne alındı ama bu illerin arasında kalan Aksaray, Niğde gibi şehirlerimizde de Selçuklu eserleri bulunmaktadır. Bu bağlamda, bölgemizin kültür ve turizmine hizmet sağlanması açısından ‘Selçuklu Rotası’ oluşturulması yönünde hazırlık çalışmasına başlanılmış olup, bugünkü toplantımızın gündem konuları arasında yer almaktadır.” dedi.

Kordon Kanı Bankası”

Vali DÜZGÜN, Kayseri’de “Kordon Kanı Bankası” kurulmasına ilişkin de önemli bilgiler verdi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’deki  Tıp Fakülteleri arasında araştırma merkezleri açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Düzgün, Kök Hücre Araştırma Merkezi bünyesinde kurulması söz konusu olan Kordon Kanı Bankasına da Ajans tarafından güdümlü proje desteği kapsamında finans sağlanacağını, buna yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali DÜZGÜN, “Kordon Kanı Bankası’nın toplam proje bedeli olan 4,6 milyon TL’nin yüzde 75’ine tekabül eden 3,5 milyon TL’lik kısmının Ajansımız tarafından finanse edilmesi planlanmaktadır” dedi.

Vali DÜZGÜN’ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.