TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

22 Milyar Dolarlık Nükleer Projesinde Tedarikçi Olmak İster misiniz?
4 Haziran 2013 Salı
Bilindiği üzere, 12.05.2010 tarihinde Ankara’da imzalanan, 15.07.2010 tarihli ve 6007 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan, 27.08.2010 tarihli ve 2010/918 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda bir Nükleer Güç Santralinin(NGS) tesisine ve işletimine dair işbirliğine ilişkin Anlaşma’ya istinaden Mersin İli Akkuyu Sahası’da NGS kurulması çalışmaları başlamıştır. Akkuyu NGS’nin inşa edilmesi ve işletilmesi için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. isimli proje şirketi kurulmuştur.

Yukarıda zikredilen anlaşma çerçevesinde Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı NGS projelerinin yürütülmesinde yerli katkıyı mümkün olduğunca artırmak maksadıyla çalışmalar yürütmektedir. İlk yatırım maliyeti takriben 22 milyar dolar olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi yaklaşık 550.000 parçadan oluşmaktadır. Türk şirketlerinin bu denli büyük bir projede yer alarak proje kazanmaları, uzun vadede dünyadaki diğer NGS projelerinde de tedarikçi olabilmelerine imkan sağlayacaktır. Ekipmanların üretileceği standartların adları ve spesifik adları temin edildiğinde tüm firmalarımızla paylaşılacaktır.

Rusya Federasyonu Devlet Atom Enerjisi Kuruluşu “Rosatom”un ve projenin genel yüklenicisi “Atomstroyexport”un ekipman almak üzere açacağı ihalelere Türk şirketlerinin, katılıp Projede tedarikçi olarak yer alabilmeleri için internet üzerinden http://catalog.niaep.ru adresinde yer alan tedarikçi kataloğuna kayıt yaptırması gerekmektedir. Söz konusu kataloğa nasıl kayıt yapılabileceği ekteki “Detaylı Kayıt Yönergesi”nde açıklanmıştır.

Detaylı Kayıt Yönergesi için tıklayınız..
Gost Standartları Özeti için tıklayınız..

İlgi duyan firmalar kayıt aşamasında karşılaşabileceği problemler için ORAN Kalkınma Ajansı uzman personellerinden Mehmet Fatih ATİLABEY ile irtibata geçebilirler. İrtibat bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

Mehmet Fatih ATİLABEY: 0 533 160 76 82