TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2020 Yılı Mali Destek Programı Sivas Projeleri İmza Töreni Gerçekleştirildi
20 Nisan 2021 Salı

T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 16 Kasım 2020 tarihinde ilan edilen Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı sonuçları kapsamında Sivas ilinden başarılı bulunan 10 proje için Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas Milletvekili Semiha EKİNCİ, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa EKEN, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ’nin katılımıyla 16 Nisan 2021 tarihinde Sivas Valiliği Konferans Salonu’nda sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.


Sivas Valisi Salih AYHAN, Milletvekili Semiha EKİNCİ, Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından yapılan konuşmalarda ilde proje üretme konusunda yoğun bir gayretin olduğu, bu durumun bölge kalkınmasına ve proje üretme kültürüne önemli katkıları olduğu belirtildi.


Aynı organizasyonda ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeler dışında DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 2021 yatırımları kapsamında desteklenen projeler için de imza töreni düzenlenmiştir.


2020 Yılı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında Sivas ilinden başarılı bulunan proje listesi;


-Sivas Üreten Kadınlar Akademisi Projesi

-Tarımsal Verimliliğin Ve Kadın İstihdamının Arttırılması Projesi

-Sivas Ticaret Borsası Laboratuvarının Teknolojisinin Yenilenmesi Ve Verimliliğinin Artırılması Projesi

-Güvenli Aşı, Sağlıklı Hayvansal Üretim

-İstiridye Mantarı Üreticiliği

-Küp Peyniri Üretiminin Modernizasyonu Projesi (Hayallerimiz Küpün İçinde)

-Çiftçilerimiz Kendi Selektörlerini Kullanıyor Çiftçilerimiz Kazanıyor

-Birlik Süt

-Kovanım Gençleşsin, Balım Bereketlensin

-Yıldızeli Kuraklıkla Savaşıyor!

 

 

GÖRSELLER