TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sünger Hammaddesi Üretim Tesisi İstişare Toplantısı Yapıldı
20 Kasım 2020 Cuma

Fizibilite çalışması, Kayseri OSB Müdürlüğünün yararlanıcı olduğu ve ORAN Kalkınma Ajansının Fizibilite Destek Programı kapsamında yapılan “Sünger Hammaddesi Üretim Tesisi Yatırımı” ile ilgili istişare toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali DÖNMEZ’in katılımı ile video konferans üzerinden gerçekleştirildi.


Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in yanı sıra, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, KAYSO Meclis Başkanı Abidin ÖZKAYA, Kayseri OSB Başkanı Tahir NURSAÇAN, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve sanayiciler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, sünger hammaddesi üretiminin önemine değinerek, bir süre önce Kayseri’deki sünger üreten sanayicilerle bir araya geldiklerini ve sünger hammaddesi üretimi konusunda istişare toplantısı yaptıklarını söyledi.


Kayseri OSB Yön. Kur. Bşk. Tahir NURSAÇAN, ilin ve ülkenin önemli bir ihtiyacı olan bu yatırımı gerçekleştirmek için bir yatırımcı konsorsiyumu oluşturulacağını bu konsorsiyumda yer almak isteyen ulusal ve uluslararası firmalar ile görüşüldüğünü belirtti.


ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ise Ajansın desteği ile fizibilitesi yapılan bu yatırımın hayata geçmesinin bölgemiz ve ülkemiz açısından önemine vurgu yaparak Ajansın konuyu takip ederek paydaşlar ile yakın temas halinde olduğunu belirtti.


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali DÖNMEZ , ikinci dönemi ilan edilecek olan HAMLE programını işaret ederek yatırımın gerçekleşmesi durumunda Bakanlık olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.


Toplantıya katılım sağlayan sanayiciler de konu ile ilgili görüşlerini aktararak Bakanlık’tan beklentilerini dile getirdiler. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili görüş birliğine varılarak toplantı tamamlandı.