TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Start In Sivas Girişimci Destek Maratonu Eğitim Programı Tamamlandı
20 Aralık 2022 Salı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN), 2022-23 Yılı Kalkınma Ajansları “Genç İstihdamı” teması kapsamında Cumhuriyet Teknokent ve Sivas İŞGEM ile yürüttüğü işbirliği sonucu girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla başlattığı maraton devam etmektedir.


Düzenleyici üç kuruluşun yanı sıra Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, KOSGEB Sivas Müdürlüğü, Sivas İŞKUR Müdürlüğü ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası da maratonun paydaşları arasında yer almaktadır.


31 Ekim’de başvuruları tamamlanan Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu ile üniversitede okuyan ya da yeni mezun olanlar arasında başarılı bir iş fikrine sahip gençlere toplam 13 farklı başlıkta düzenlenen eğitim kampı başarıyla tamamlandı. Gençlere; proje döngüsü yönetimi, kanvas iş modeli-iş planı, pazarlama, şirket kuruluşu sırasında dikkat edilecek hususlar, iş fikri doğrulama ar-ge inovasyon ve girişimcilik, yalın üretim, fikri haklar, finansmana erişim ve fon kaynakları, ihracat ve yurtdışı Pazar, porter tabanlı stratejik düşünme ve yönetim, yatırımcı sunumu ve asansör konuşması teknikleri, melek yatırımcılık kavramı konularında eğitimler verildi. Toplamda 78 saat süren, 15 ayrı günde 13 farklı eğitmen tarafından verilen eğitimlerle girişimci adaylarının girişimciliğe dair tüm alanlarda gelişimi hedeflendi.


Maraton, prototip üretim desteği verilecek genç girişimcilerin seçilmesi ve mini yarışmalar da içeren ideathon ile devam edecektir.


“Start verildi, yarış devam ediyor.”


www.startinsivas.com

GÖRSELLER