TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kalkınma Ajansları E-Spor İçin Kayseri’de Toplandı
21 Nisan 2022 Perşembe

Kalkınma Ajanslarının 2022-2023 yılları için belirlemiş olduğu “Genç İstihdamı Teması” kapsamında, E-Spor Programına dahil olan 16 ilden Ajans uzmanları, 30-31 Mart tarihinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde düzenlenen “Yatırım Destek Ofisleri Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” etkinliğinde bir araya geldiler.


İki gün olarak planlanan etkinliğin ilk gününde, öğleden önce Kayseri Yatırım Destek Ofisinin ve Türkiye E-spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Nuri Çakır’ın E-Sporun tanımı ve E-Spor Akademi Kuruluşu ile ilgili sunumları ilgiyle dinlendi.


İlk gün programın öğleden sonraki bölümünde ise diğer illerde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri, kendi illerinde yapmış oldukları iyi uygulama örneklerini ve başarılı projelerini paylaştılar. Karşılıklı soru cevaplar ile son derece verimli geçen toplantı tüm katılımcılar için ufuk açıcı ve faydalı oldu.


Etkinliğin ikinci gününde ise ülkemizdeki 8 Model Fabrikadan birisi olan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) işbirliği ile yürütülen “Uygulamalı KOBİ Yetkinlik Merkezi-Model Fabrika Projesi” kapsamında Alman Kalkınma Bankası-KfW tarafından sağlanan kaynakla kurulmuş olan Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi.


Ziyaret sırasında özellikle illerinde yakın zamanda Model Fabrika kurulacak olan Yatırım Destek Ofisleri süreçle ilgili çok faydalı bilgiler edindiler.


Kayseri Model Fabrika ziyaretinin ardından, ORAN Kalkınma Ajansının desteği ile Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Talas Gençlik Merkezinde kurulmuş olan E-Spor Akademiye geçildi. Programa katılan uzmanlar burada E-Spor uygulamalarını yerinde görme ve gençlerle birlikte deneyimleme imkanı buldular.


Talas Gençlik Merkezinde bizlere ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor Talas İlçe Müdürü Ali KARAGÖZ yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“ORAN Kalkınma Ajansının desteği ile Kayseri, 11 oyun bilgisayarı ve en iyi oyun ekipmanlarının da içinde olduğu bir E-Spor Eğitim Merkezine kavuşmuş oldu. Bu merkez profesyonel bir sporcu için gerekli tüm hizmetleri verecek ve gençlerin E-spor alanında istihdam edilebilirliğine katkılar sağlayacaktır. Talas Gençlik Merkezinde kurulan E-spor Akademi sayesinde proje katılımcılarının Gençlik Merkezleri’nin sunduğu diğer spor faaliyetleri ile de tanışma imkânı yaratılmış olacaktır. Proje sonunda 1000 gence ulaşılıp en az 50 lisanslı sporcunun yetiştirilmesi hedeflenmektedir.”


Kayseri E-spor Akademi, İzmir’den sonra ülkemizde Kalkınma Ajanslarının desteği ile faaliyete geçen ikinci proje olma özelliği taşımaktadır. Proje, E-spor ekosistemi içerisindeki çeşitli alanlarda istihdamın artırılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm bunların yanı sıra son 30 yılda teknolojinin getirdiği zorunluluklardan olan oyun tabanlı öğrenme için Kayseri E-spor Akademisi öncü rol oynayacaktır. E-Spor Akademide yapılacak faaliyetler şunlar olacaktır:


Gençlere ve Ailelerine e-spor hakkında farkındalık kazandırılması, Profesyonel e-sporcu yetiştirilmesi

E-spor sayesinde genç istihdamının artırılması ve girişimciliğin geliştirilmesi;

E-spor ve Oyun Girişimciliği Eğitimi, Yayıncılık Eğitimi, Kodlama Eğitimi, E-spor ve Oyun Girişimciliği Yarışması,

Türk e-sporunun büyümesi; Ulusal Rekabetin Teşvik Edilmesi, Uluslararası Aktörler ile İş birliği faaliyetleri.


ORAN Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde düzenlenen Yatırım Destek Ofisleri Tecrübe Paylaşımı Toplantısının kapanışı ise Erciyes Kayak Merkezinde yapıldı. ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ yaptığı kapanış konuşmasında farklı Ajanslardan etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tarz buluşmaların Ajanslar ve Yatırım Destek Ofisleri arasında iletişimi ve işbirliğini artırdığını, bu tecrübe paylaşımlarının herkes için verimli olduğunu belirtti.


GÖRSELLER