TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat Kaz Yetiştiriciliği
3 Mayıs 2018 Perşembe

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan ÇELİK başkanlığında kaz yetiştiriciliğin önemi, ıslahı ve değerlendirilmesi, pazarlanması konusunda gerçekleştirilen kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, bölge potansiyelin ortaya konulması açısından önem arz eden ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi çatısı altında bir toplantı yapılmıştır.


Yatırımcılar açısından karşılaşılan en büyük engellerden biri olan bürokratik engellerin giderilmesi ve en aza indirilmesi açısından Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ tarafından vurgulanan yeni nesil bürokrasiye örnek teşkil eden bu toplantıya; yatırımcılar, STK temsilcileri, girişimciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılmıştır. Toplantıda kaz yetiştiriciliği çok yönlü bir bakış açısıyla değerlendirilmiş olup, yönetişimin güzel bir örneği sergilenmiştir. Yatırımcıların bire bir karşılaştıkları idari süreçleri kurum ve kuruluşların temsilcileri ile paylaşma fırsatına sahip olduğu, sonuçların katılım sağlayan paydaşlarla değerlendirildiği ve yapılacak yatırımlara sağlanacak kamu destekleri hakkında doğrudan bilgilendirme yapıldığı yeni nesil bürokrasiye örnek olan bir ortam oluşmuştur.


Toplantıya moderatörlük yapan Bozok Üniversitesi Zootekni Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Akif BOZ, konuyla ilgili genel bir sunum yapmış olup, özellikle kaz yetiştiriciliğinde Yozgat’ın sahip olduğu potansiyele değinerek gelecekte merkez olacağını söylemiş; Yozgat TSO Başkanı Sinan ÇELİK, yatırımcıların için gerekli alan çalışması yapılabileceğini ve STK’ler ile iletişim kurulmasında yardımcı olacağını belirtmiş; TKDK İl Koordinatörü Selim TÜRKER, Kaz yetiştiriciliğinin Yozgat’ın önemli bir konu olduğuna ve Pazar bulma sorunu olmadığını belirterek yatırımcıları destekler hakkında bilgilendirmiştir. ORAN Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ, benzer sektörleri karşılaştırarak Kaz Yetiştiriciliğinin Yozgat için önemli bir yatırım olacağını ve bunun için uygun bir ekosistem oluşturulması gerektiğine vurgu yapmış ve son olarak ORAN Yatırım ve Destek Ofisi Uzmanı Yasin ZİCİN Ekonomi Bakanlığının Yatırım Teşvik imkânları hakkında yatırımcıları bilgilendirmiştir.


ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi hizmet binası olan Miralay Şerif Bey Konağı’nda gerçekleştirilen bu toplantıda yeni nesil bürokrasiye uygun çok taraflı bir bakış açısıyla değerlendirilmeler yapılmış olup, yatırımcılara detaylı bilgi verilmiştir.

GÖRSELLER