TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yönetim Kurulu Toplantımız Kayseri’de Gerçekleşti
28 Eylül 2016 Çarşamba
27.09.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Kayseri’de Ajans Merkez Binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Davut GÜL’ün yanı sıra; Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, KAYSO Başkanı Mustafa BOYDAK ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Ahmet Emin KİLCİ katıldı.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Davut GÜL yapılan destekler hakkında bilgiler vererek,” Proje anlamında toplamda 362 tane müracaat var. Bu 362 projeye 16 milyon TL civarında destek sağlayacağız. Eş finansmanla birlikte toplamda 31 milyon TL 3 ilimize yatırım yapılmış olacak.” dedi.

Toplantıda Orta Anadolu Kalkınma Ajansının faaliyetleri olarak  “Gelişen Sanayi Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden kurumlardan 193, kar amacı gütmeyen kurumlardan ise 16 olmak üzere 209; Mikro İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında 30; Turizmi Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlardan 40, kar amacı güden kurumlardan 6 olmak üzere 46; Kentsel ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 77 başvuru olmak üzere toplam 362 proje başvurusu teslim alınmıştır.

“Gelişen Sanayi” Mali Destek Programında kar amacı güden kurumlara 4,2 Milyon TL kaynak aktarılacaktır. Yapılacak olan eş-finansman ve destek aktarımları sonucu Bölgemize 8,7 milyon TL yatırım kazandırılmış olacaktır. Sadece bölgemizde kurulu mikro işletmelerin başvuru sahibi olabildiği “ Mikro İşletmeler” Mali destek Programı ile 747 Bin TL kaynak aktarımı ile 1,6 milyon TL yatırım mikro KOBİ’ler tarafından yapılmış olacaktır. “Turizmi Geliştirme” programında ise kar amacı güden kurumlara 160.000 TL kaynak aktarımı ile 330.000 TL yatırım sağlanmış olacaktır. Kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik ilan edilen Turizmi Geliştirme, Gelişen Sanayi ile Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programları ile 12 milyon TL kaynak aktarılacaktır. Eş- finansmanlar ile beraber toplamda 22 milyon TL üzerinde yatırım turizm, sosyal ve sanayi altyapısı kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Bölgemize kazandırılmış olacaktır.

Konuşmaların ardından 2016 yılı mali destek programlarının sonuçlarının, düzenlenen yönetim kurulu toplantısının ardından ilan edileceği belirtildi.