TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yetenek Avcıları
24 Eylül 2017 Pazar

TÜZDEV (Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı) ile ORAN Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile uygulanan “Yetenek Avcıları” Projesi kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta her ilden 100 öğretmenin katılımıyla Üstün Zekalılar Eğitici Eğitimleri gerçekleştirildi.

Öğretmen eğitimi ile özel yetenekli öğrencilerin eğitiminin sağlanması, TR72 bölgesindeki üstün zekalı çocukların topluma kazandırılması, var olan potansiyellerini maksimum düzeyde kullanabilmelerinin sağlanması ve geliştirilmesi gibi amaçlarla hayata geçirilen proje kapsamında öğretmenler; Değerler Eğitimi, Materyal Geliştirme, Robotik, Zihin Haritaları, Drama Eğitimi, STEM, Yaratıcılık, Eğitim Koçluğu, Üstün Zekalıların Özellikleri ve Sınıf Yönetimi olmak üzere 10 farklı konu başlığında 40 saat eğitim aldılar. Teorik ve atölye çalışmalarından oluşan eğitimler, alanında uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından verildi.

Kayseri’de 12-16 Haziran 2017, Sivas’ta 5-9 Eylül 2017 ve Yozgat’ta 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler ile özel yetenekli çocukların ihtiyaçlarına uygun eğitim verecek öğretmenler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.