TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yeşilhisar İlçesi’nde Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi Verildi
27 Aralık 2018 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 Bölgesi’ndeki kar amacı gütmeyen paydaş kurumlar için düzenlediği eğitim programları kapsamında Yeşilhisar Kaymakamlığı öncülüğünde; Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Devlet Hastanesi, Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden oluşan proje ekibine Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi verdi.


Toplam 12 saat süren ve 10 kişinin katılımı ile 24-25 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşen eğitim ORAN İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Tuba UZUNOĞLU tarafından verildi.


Eğitimde; proje kavramı, proje fikrinin analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi, paydaş analizi, bütçe planlaması, faaliyet planlaması, mantıksal çerçeve yaklaşımı ve mantıksal çerçeve matrisi, projelerin finansmanı, uygulama planı, izleme ve değerlendirme, sürdürülebilirlik, KAYS başvuru formunun kullanımı konuları işlendi.


Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi bölgenin diğer il ve ilçelerinde gelen taleplere göre devam ettirilecek olup, bölgenin proje yazma ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bölgede proje kültürünün yaygınlaştırılmasıyla paydaşların Ajans desteklerinin yanı sıra diğer desteklerden de faydalanma oranının artırılması hedeflenmektedir.

GÖRSELLER