TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yenilenebilir Enerji Saha Ziyareti Gerçekleştirildi
29 Mayıs 2015 Cuma
28.05.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma kurulları ve Sektörel Çalışma Grubu toplantılarında alınan karar ve Ajansın TR72 Bölgesi’ndeki paydaşlarıyla işbirliği içerisinde olma amacı doğrultusunda; Enerji ve Çevre ile alakalı iyi uygulama örnekleri ziyaretleri kapsamında Erciyes Enerji A.Ş. tarafından kurulumu yapılan güneş enerjisi santrali ziyaret edildi.

Program kapsamında, Ajans Kayseri Hizmet Binası’nda Kalkınma Kurulu üyesi ve Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şubesi Başkanı Tevfik Rıza SÜMER tarafından bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından Bünyan ilçesi Köprübaşı köyü mevkiinde bulunan Güneş Enerjisi Santrali ziyaret edilerek, teorik olarak edinilen bilgilerin saha uygulamaları yerinde incelendi.

Bilgilendirme toplantısı ve saha ziyaretine Bünyan Belediye Başkanı Şinasi GÜLCÜOĞLU, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet ALTUNTOP, Erciyes Enerji A.Ş. Genel Müdür Ahmet HERDEM’in yanı sıra Kalkınma Kurulu üyesi olan Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri,  Yozgat Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ajans Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şubesi, Sivas TÜMSİAD Şubesi, Sivas Sanayici ve İşadamları Derneği’nden ilgililer, ve Ajans personeli katıldı.