TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yalın Sağlık Uygulamaları Eğitimi Başladı
14 Mart 2017 Salı
 16.02.2017

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ar-Ge Birimi tarafından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek olan süreç iyileştirme ve kalite odaklı “Yalın Sağlık Uygulamalarının” açılış toplantısı geniş bir katılım ile yapıldı. Otuz gün sürecek olan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin açılış konuşmasında söz alan GRUPAS Eğitmeni Sn. Ferkut ÖZDEMİR, Dünyada ve Türkiye’de birçok kurumla birlikte çalıştıklarını belirterek sektör özelindeki tecrübelerini paylaşarak sağlık sektörünün sıfır hata arayışına yeni bir bakış açısı getiren “Yalın Sağlık Uygulamaları”nın hastane yatak kapasitesi ve çalışılacak bölüm sayısı açısından Türkiye’deki en kapsamlı çalışma olacağını belirtti.

 

Bu kapsamda daha detaylı bilgiler veren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sn. Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN, merkez yerleşke haricinde 9 ek hizmet binası olduğunu, tüm klinikler dâhil toplam 155.903 m2 kapalı alan, günlük ortalama acil servise başvuran hasta sayısının 3 bin, polikliniğe başvuran ayaktan hasta sayısının 14 bin, ortalama ayda yapılan ameliyat sayısının 70 bin olduğunu belirtti. Sn. Doç. Dr. İbrahim Özcan, bu kapsamda değerlendirildiğinde çok yönlü sağlık hizmeti sunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi için “Yalın Sağlık Uygulamaları” ile her yönden hizmet kalitesine çok önemli katkılar sağlanacağını söyledi.

 

Uygulamanın ilk gününde tüm hastane çalışanlarına yalın hastaneye giriş, değer akış haritalama, Kaizen, Problem çözme metotları, Poke Yoke, 5S, A3 Raporlama, Huddle Panosu konularında eğitimler verilerek “Yalın Sağlık Uygulamaları” hakkında farkındalık oluşturulması sağlanmıştır. Çalışanların yoğun ilgi ve katılımıyla tamamlanan eğitim sonrası süreç ekipleri ile toplantı yapılarak izlenecek yol haritaları belirlendi.