TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Verimlilik Koordinasyon Ofisi Güdümlü Projesi İmzalandı
28 Ocak 2020 Salı

Kayseri’de firmaların rekabet güçlerini artırmak için Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesinin işbirliğinde geliştirilen “Verimlilik Koordinasyon Ofisi” güdümlü proje sözleşmesi; Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülsoy ve ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’nin katıldığı törende imzalandı.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) 2,6 milyon TL finansal desteği ile kurulacak olan Verimlilik Koordinasyon Ofisi’nde Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası bünyesinde sürekli olarak istihdam edilecek iki uzman görev alacak.


Proje ile sanayicilerimizin üretim süreçlerini gözden geçirmeleri, yalın sürekli iyileştirme modeline göre dönüşümlerini sağlamalarının yolu açılacak. Diğer taraftan, kurulacak verimlilik koordinasyon ofisinin çalışanları projenin tamamlanmasından sonraki süreçte de yalın danışmanlık hizmeti vermeye devam edecekler.


Proje imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’de yalın imalat kültürünün daha fazla gelişmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla firmalara eğitim ve doğrudan uygulamalı danışmanlık faaliyetleri için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan güdümlü proje desteği alındığını ve proje toplam bedelinin 3,5 milyon TL olacağını söyledi.


Başkan Büyüksimitci, proje ile Kayseri’nin öncü sektörlerinin destekleneceğini belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ORAN tarafından değerlendirilen ve destek almaya hak kazanan projede, Kayseri’de ağırlıklı olarak faaliyet gösteren mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünleri ve makine imalatçıları hedef sektörler olarak seçildi. Proje kapsamında 50 firmada yapılacak yalın dönüşüm çalışmaları ile firmalarda seçilen alanlarda yüzde 25 verimlilik artışı hedeflenmektedir” dedi.


Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, Kayseri ilinde imalat sanayinin önemine değinerek, teknik altyapının gelişmişliği kadar üretim süreçlerinin ve çalışanları merkeze koyan yalın üretim anlayışının da sanayimizin gelişmesine sağlayacağı katkının yadsınamaz olacağını belirtti.

GÖRSELLER